Mainoksia

korvien terveys

korvien terveys

ViestiKirjoittaja josuK » 18 Tammi 2012 11:17

toisen kissani (american curl) korvat erittää aika voimakkaasti ruskeaa ainetta. putsaamisesta huolimatta se ei vähene, päin vastoin. käytin sitä lääkärillä joka sanoi sillä olevan korvapunkkeja, ja aloin laittamaan korviin otita para-nimistä lääkettä. kissa reagoi siihen hyvin voimakkaasti, sitä sattui ja aine kirveli, ja suurin osa lääkkeestä menikin raapimisen seurauksena tassuihin ja sitä kautta suuhun. jätin kuurin kesken, eikä siitä mitään hyötyä tuntunut olevankaan. kissan kasvattaja on sitä mieltä ettei sillä todellakaan ole punkkeja, joten mikä sitten aiheuttaa niin voimakasta likaantumista..? se lika näyttää kyllä ihan purumaiselta ja ruskealta. muilla minun lemmikeillä on korvat ihan puhtaat ja siistit. kissan korvat ei punoita mielestäni, välillä se raapii niitä. voisiko olla kyse kala-allergiasta? korvissa ei ole rupia eikä se raavi niiden edustoja.
josuK
 
Viestit: 2
Liittynyt: 18 Tammi 2012 11:09

Re: korvien terveys

ViestiKirjoittaja sahrami » 18 Tammi 2012 13:53

Oliko kissan kasvattajalla jotain muuta selitystä korvien likaantumiselle? Oireet viittaavat joka tapauksessa vahvasti korvapunkkiin (kahvinporomaista eritettä). Talouden muut eläimet eivät ehkä ole saaneet tartuntaa, tai sitten ne ovat oireettomia tartunnan kantajia. (Ja tämän vuoksi kaikki pitäisi hoitaa samanaikaisesti kun yhdellä on oireita.)

Otita Para -lääkkeen pitäisi tehota korvapunkkiin, mutta tietysti, mikäli kissa raapii/ravistelee lääkkeen pois korvasta, lääkeaine ei pääse vaikuttamaan eivätkä korvat parane. Ohimenevä kirvely on tuoteselosteen mukaan mahdollista, mutta lievä haittavaikutus ei vielä ole peruste lopettaa lääkkeen käyttö. Kuinka pitkään laitoit korvatippoja? Otita Para -tippojahan tulee lääkkeen valmistajan antaman ohjeen mukaan antaa päivittäin viikon ajan ja hoito toistetaan vielä viikon välein 2-3 kertaa. Ei siis voi olettaakaan että oireet poistuisivat parilla käyttökerralla. Korvien raapimista voi tarvittaessa estää esim. kaulurilla.

Jos tippojen käyttö tuntuu ylivoimaiselta, voit ottaa yhteyttä eläinlääkäriin ja tiedustella, olisiko olemassa jotain vaihtoehtoista lääkettä, jonka käyttäminen olisi miellyttävämpää. Mikäli diagnoosi vielä epäilyttää, eläinlääkäri voi myös varmistaa sen mikroskopoimalla korvasta otettua näytettä.

Tietenkään diagnoosia ei voi tehdä näin katsomatta ja tutkimatta, mutta korvapunkit ovat kissoilla yleisiä, ja kissasi oireet ovat tyypillisiä korvapunkkitartunnan oireita, joten todennäköisesti kyse on kuitenkin siitä eikä esim. kala-allergiasta.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Re: korvien terveys

ViestiKirjoittaja josuK » 18 Tammi 2012 16:33

ei ole kyse lievästä haittavaikutuksesta vaan voimakkaasta. se lääke aiheuttaa erittäin voimakasta kutinaa ja mennessään suuhun, polttaa suuta ja limakalvoja. lisäksi korvat turpoavat ja menevät lähes tummanpunaisiksi. lääkitystä annoin viikon verran. kasvattajan mukaan curleilla on ahtaat korvakäytävät joka aiheuttaa enemmän eritteen syntymistä kun ns. 'tavallisilla' korvilla varustetuilla kissoilla.
erite ei haise millekkään eikä kuulu lotinaa. eli ilmeisesti tulehduksesta ei ole kyse.
josuK
 
Viestit: 2
Liittynyt: 18 Tammi 2012 11:09


Paluu Kissan terveydenhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa