Sivu 1/1

Kissan kalju kohta takajalassa/reidessa

ViestiLähetetty: 17 Syys 2012 12:32
Kirjoittaja Kirjakukka
Hei,

Kissalleni on ilmestynyt kalju kohta oikeaan takajalkaan. Kissa on uros ja 9-vuotias. Käytöksessä ei ole ilmennyt "poikkeavuutta" huomattuani kaljun läikän, kissalla ruokahalu on hyvä ja ottaa hyvin usein kontaktia. Välillä tosin tuntuu, että kissa nukkuu melko paljon.

Saattaisiko kukaan tietää mistä kyseinen läikkä voisi johtua? Tarkkailen vielä jos läikkä vielä "suurentuu", jos siihen alkaa kasvamaan karvat takaisin. Jos kyseinen läikkä suurentuu, niin vien sen eläinlääkäriin. Mutta tällä hetkellä ajattelin kysyä "apua" täältä.

Kuva "läikästä"

http://i701.photobucket.com/albums/ww17 ... G_0027.jpg

Kuva

Re: Kissan kalju kohta takajalassa/reidessa

ViestiLähetetty: 17 Syys 2012 13:47
Kirjoittaja tuijas
Hei, kalju läikkä ei erotu kuvasta kovin hyvin. Yleisesti kaljuista alueista kannattaa tarkastaa punoittavatko tai kutiavatko, punoitus voi merkitä että aluella on tulehdusta, samoin turvotus. Kutiaminen kissalla ilmenee tavallisimmin nuolemisena tai alueen raapimisena. Karvanlähdölle on monia syitä eikä ilman eläinlääkärin kliinistä tutkimusta voi ottaa kantaa mikä on syynä karvanlähdölle. Tavallinen syy on kuitenkin nuolemisen aiheuttama karvanlähtö, muita syitä mm. ihotulehdus, ihosienet, hormonaaliset syyt, allergiat.

Re: Kissan kalju kohta takajalassa/reidessa

ViestiLähetetty: 17 Syys 2012 13:54
Kirjoittaja Kirjakukka
tuijas kirjoitti:Hei, kalju läikkä ei erotu kuvasta kovin hyvin. Yleisesti kaljuista alueista kannattaa tarkastaa punoittavatko tai kutiavatko, punoitus voi merkitä että aluella on tulehdusta, samoin turvotus. Kutiaminen kissalla ilmenee tavallisimmin nuolemisena tai alueen raapimisena. Karvanlähdölle on monia syitä eikä ilman eläinlääkärin kliinistä tutkimusta voi ottaa kantaa mikä on syynä karvanlähdölle. Tavallinen syy on kuitenkin nuolemisen aiheuttama karvanlähtö, muita syitä mm. ihotulehdus, ihosienet, hormonaaliset syyt, allergiat.


Painamalla linkkiä kalju läikkä näkyy selkeämmin, kuin kuva joka tuossa näkyy jo valmiiksi. Täytyypä vain tarkkailla läikkää, jos se suurentuu.

Läikkä ei näytä punoittavan (kohta näyttää kirjaimellisesti raa'an kananlihan näköiseltä) eikä kissa nuole läikkää kovin usein.

Kiitos avusta.