Mainoksia

kissan rokotuksista yms.

kissan rokotuksista yms.

ViestiKirjoittaja Minttunen » 24 Elo 2009 14:14

meillä on nyt 10,5 viikkoinen tyttökissanpentu, ja haluaisin tietää tarkemmin mitä rokotuksia kissalle pitäisi antaa ja minkä ikäisenä? myöskin se askarruttaa, että minkä ikäisenä tyttökissan voi steriloida? olen jostain kuullut että kissan voi steriloida jo melko pienenäkin pentuna,pitääkö paikkansa? että jo ennen ensimmäisiä kiimoja voisi toimenpiteen suorittaa? matolääkehän tulee antaa viikkoa ennen rokotusta niinkuin koirallekin?

lisäksi kissallamme on todella likaiset korvat,mitä niille voisi tehdä? saako esimerkiksi apteekista jotai eläinten korville tarkoitettua puhdistusainetta? ihmisille tarkoitettuja aineita tuskin voin eläimillä käyttää.
Minttunen
 
Viestit: 3
Liittynyt: 24 Elo 2009 13:55

Re: kissan rokotuksista yms.

ViestiKirjoittaja maria n » 26 Elo 2009 10:32

Hei! Kissa tulisi vähintään rokottaa kissaruttoa vastaan ja mikäli kyseessä on ulkoileva kissa ehdottomasti raivotautia vastaan. Lisäksi kissa voidaan rokottaa kissaflunssaa vastaan (kissaflunssa = herpes- ja calicivirus sekä mahdollisesti klamydia). Kissarokotteet ovatkin yhdistelmärokotteita, eli ne antavat suojan sekä ruttoa että flunssaa vastaan, mutta mikäli flunssasuoja halutaan pitää voimassa täytyy käydä tiheämmin rokotuksissa (vuoden välein, kissaruttosuoja on voimassa 2-3 vuotta). Pennulle ensimmäinen rokotus annetaan 3 kk iässä ja tehoste 4 kk iässä. Raivotautirokote annetaan yleensä 4 kk iässä. Katso myös: eläinlääkäri.fi/klinikat/kissaklinikka/hoito-ohjeet/rokottaminen/

On paljon erillaisia mielipiteitä siitä, missä iässä kissa kannattaa steriloida. Jotkut eläinlääkärit sterilovat jo hyvin nuori (alle 3 kk ikäisiä) pentuja. Itse olen sitä mieltä, että kissan saisi olla vähintään puolen vuoden ikäinen, mutta tästä on siis paljon erilaisia mielipiteitä. Voit keskustella asiasta oman eläinlääkärisi kanssa kun käyt kissan kanssa ensimmäisessä rokotuksessa.

Korvissa oleva lika voi johtua esim korvapunkeista (raapiiko kissa korviaan, ravisteleeko pätään?). Korvapunkit aiheuttavat tummaa, kuivaa eritettä korvissa (erite muistuttaa hieman kahvin poroa). Kyseessä voi myös olla korvatulehdus tai likaa (multaa tms). Apteekista saa kissojen ja koirien korville tarkoitettu puhdistusainetta ilman reseptiä. Mikäli kissa oireilee (raapii korviaan, ravistelee päätään, korvat punoittavat tms) kannattaa kuitenkin käydä eläinlääkärissä.

Madotus n 1 vk ennen rokotusta.
maria n
 
Viestit: 113
Liittynyt: 30 Tammi 2009 18:35


Paluu Kissan terveydenhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron