Mainoksia

Mikä neuvoksi...?

Mikä neuvoksi...?

ViestiKirjoittaja Remint » 18 Elo 2010 23:25

Minulla on kaksi kissaa 2½ vuotiaat tyttö ja poika, eri pentueesta. Kolli on leikattu 9 kk iässä toissa syksynä. Tyttökissaa emme ole vielä leikkuuttaneet. Mutta ongelmalapseni on tämä leikattu kolli. Poika on pennusta asti, kakannut lattialle, osaa kyllä myös laatikollakin käydä, mutta ei vaan käy. Tyttö kissa tekee tarpeensa aina laatikkoon. Laatikoita on kaksi. Aluksi poikamme kävi laatikolla kyllä pissalla, mutta ny on muutaman kuukauden ajan jo pissatkin eksyneet muualle kuin laatikkoon. Ja tämä alkaa käydä voimille. Ei jaksaisi joka päivä pestä lattioita ja pissoja. Ja meillä on parkettilattia, joka on jo tästä kärsinyt ja iskua ottanut ja mikä parasta asumme vuokralla, joten muutosta aikanaan tulee kallis.

Mutta mikä siis neuvoksi. Kissa on tehnyt tätä aina, joten sulkisin sairaudetkin jo pois, koska vasta lääkärissä käydessämme kissat todettiin terveiksi. Eläinlääkärimme, ei osannut mitään neuvoa antaa koska mielestään kaiken olemme jo kokeilleet ja muutenkin lääkäri tuntui olevan karjatohtori, enemmän kuin pieneläinlääkäri.

Mutta siis kollimme on pääsääntöisesti (muutamaa poikkeuksellista onnistumista) kakannut lattialle ja nyt usean kuukauden ajan myös pissannut. Ja aina muutamiin tiettyihin paikkoihin.

Laatikot pidämme siistinä.
Olemme kokeilleet Feliwayta, hiekan vaihtoa, laatikoitten siirtämistä pissa ja kakka paikalle.
Wash and Get off pesuainetta, pippuria, sitruunaa, kissanminttua... Luin vinkkiä etikasta, joten huomenna käyn sitä hakemassa, mutta entä jos se ei auta. Olemme hädässä, kissa on meille todella rakas ja luopumista tai piikille vientiä, en edes harkitse, eihän niin tehdä ongelmalapsellekaan. Sisäkissa on, en henno laittaa ulos, koska vilkasliikenteisiä teitä lähellä. Valjaissa käy pihalla.

Auttakaa, tahdon opettaa kissani sisäsiistiksi.
Remint
 
Viestit: 1
Liittynyt: 18 Elo 2010 23:13

Re: Mikä neuvoksi...?

ViestiKirjoittaja katmandu » 16 Maalis 2012 10:03

Oma kolli teki myös lattioille tarpeitaan joskus usein. Yksinkertainen ratkaisu kuitenkin löytyi laatikon mallia vaihtamalla. Poika kun ei sitten tykännyt käydä koppimallisessa laatikossa. Ongelma katosi kun vaihdoin perus avomalliin.
katmandu
 
Viestit: 2
Liittynyt: 16 Maalis 2012 09:28


Paluu Kissan terveydenhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa