Mainoksia

Kissan yhtäkkinen karvanlähtö

Kissan yhtäkkinen karvanlähtö

ViestiKirjoittaja pikeliina » 06 Marras 2010 21:58

Poikakissa 12 v.
Viikko sitten alkoi yhtäkkiä kissalla lähtemään karvoja laikkuina.
Vatsan alla jo lähtenyt paljon karvaa. Alueet joista karva lähtee lisääntyy koko ajan. Vatsa alkaa pian olla jo lähes karvaton, taipeet on karvattomat ja myös kyljistä myös on alkanut lähteä karvaa. Eli joka paikasta karvanlähtöä on. Koskaan aikaisemmin ei tälläistä ole ollut. Ei ole juurikaan itseään pessyt ruokailunkaan jälkeen, mutta nyt pesee paljon. Iho joka tulee esiin karvanlähdön takia on vaaleaa. On paljon pihalla. Punkkeja on ollut usein, mutta karva ei ole sen takia lähtenyt kuin siitä paikasta missä punkki on ollut ja on havaittu punkki varhaisessa vaiheessa ja poistettu.

Stressiä tai allergia lääkkeelle olen miettinyt syyksi. Vai olisiko joku hilsepunkki tms. Vahvin epäily on matolääke, jota ei aikaisemmin ole käytetty. Lääkkeen nimi on Axilur, sitä emme ole koskaan aikaisemmin käytetty, vaan muita matolääkkeitä. Haittavaikutuksissa luki vain että harvoin voi olla oksentelua lääkkeen takia. Vaikuttava aine fenbendazol, annostus oli 3 vuorokautena 1 x 250 mg x 5 kg. Ja kissa on hyvin lähellä 5 kg. Lääke tarkoitettu sekä kissoille että koirille. Lääkitys oli viikko sitten.

Vuosi sitten meillä alkoi majailemaan nuori poikakissa, joka on pääasiassa nyt meillä. Tämän kissan meidän kissa hyväksyi. Muita kissoja ei ole koskaan hyväksynyt. Tottakai murinoita oli ja leikkimielistä tappelua. Mutta sitten taas alettiin jo nukkua vierekkäin. Nyt meillä on ollut 2 kk kissanpentu, joka löytyi kaupan pihassa hyvin nälkiintyneenä ja kuoleman kielissä. Pikku kissalla oli molemmat käpälät jääneet johonkin oikein kunnolla väliin. Tassuista lähti turkki täysin paloina ja käpälät haisivat pahalta. Eläinlääkäri antoi antibioottikuurin ja desilfioi tassut. Nyt pikku kissa on pirteä kuin mikä ja isommat kissat ovat kovilla kun pikku kissa hyökkäilee niiden kimppuun. Mutta molemmat kissat ovat hyväksyneet pikku kissan jo täysin. Nukkuvat vierekkäin ja hoitavat pikku kissaa. Ei kuitenkaan luulisi että sen takia noin valtavaa stressiä tulisi että kaikki karvat lähtee kun meille toi pikku kissa tuli. Olisihan se ilmennyt jo aikaisemmin. Mutta lääkkeen oton jälkeen muutaman päivän päästä sitä alkoi ilmetä. Mitä voisi tehdä kun talvikin on tulossa ja karvaton kissa palelee.
pikeliina
 
Viestit: 1
Liittynyt: 06 Marras 2010 21:20

Re: Kissan yhtäkkinen karvanlähtö

ViestiKirjoittaja sahrami » 07 Marras 2010 08:44

Hei!

Karvanlähtöä aiheuttavat myös monet hormoneihin liittyvät sairaudet, joten suosittelen että otat yhteyttä eläinlääkäriin varsinkin kun kissasi on jo hieman iäkkäämpi. Toinen vaihtoehto on että kissasi on stressaantunut ja nuolee sen vuoksi niin paljon itseään että karvat lähtee. Stressiperäiseen nuolemiseen voi kokeilla olisiko feromonivalmisteista apua.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Kissan terveydenhoito

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron