Mainoksia

Marsun kouristukset

Marsun kouristukset

ViestiKirjoittaja Joriia » 19 Huhti 2012 18:15

Hei!
Omistamme kaksi urosmarsua (08/11). Hommasimme ensin toisen ja 2 viikon sisällä toisen samaisesta paikasta. Pojat ovat tulleet hyvin toimeen keskenään :)
Nyt on alkanut ilmetä ongelmia ja olemme aivan ihmeissämme. Juice on alkanut saada kouristelukohtauksia. Aluksi näyttää siltä, että yrittäisi rapsutella selkäänsä, jonka jälkeen kaatuu kylelleen ja pyörähtää hetken päästä selälleen, sekä tärisee kovasti. Kohtaus kestää n. 15sek. ja näitä tulee useita kertoja päivässä. Mistä on kyse?
Luin eräästä marsujen hoitokirjasta, että syyhypunkki aiheuttaisi tällaisia oireita. Vai onko kyseessä epilepsia? Käytimme marsut kolme päivää sitten eläinlääkärillä, jossa molemmat saivat punkkipiikit. Tohtori ei ollut kuullutkaan punkin- kouristelujen yhteydestä. Ja muutakaan selvitystä emme saaneet.
Toinen marsuistamme Remu on menettänyt vatsakarvansa. Iho on siisti, ei puremajälkiä/ raapimisjälkiä. Mistä tämä johtuu?
Eläinlääkäri oli sitä mieltä, ettei tarvitse olla huolissaan, koska iho on ehjä. Pojat saavat Versele- laga C- vitamiini tippoja, 2 tippaa /marsu/pvä, kurkun, banaanin yms välityksellä. Tämmöisellä annostuksella meille suositeltiin. Onko annostus sopiva vai liian pieni?
Joriia
 
Viestit: 1
Liittynyt: 19 Huhti 2012 17:29

Re: Marsun kouristukset

ViestiKirjoittaja sahrami » 21 Huhti 2012 08:04

Marsun syyhypunkki voi todella aiheuttaa rajunkin näköisen "kohtauksen". Lisäksi marsu voi kutista, sen karva voi lähteä ja iho punoittaa ja hilseillä. Mikäli kyse on syyhypunkeista, oireiden pitäisi loppua lääkityksen myötä. Useimmat marsujen ulkoloislääkitykset tulee toistaa viikon tai kahden kuluttua, valmisteesta riippuen, jotta kaikki syyhypunkit saataisiin pois. Ja kaikki talouden marsut tulee hoitaa samanaikaisesti, vaikkeivät muut oireilisikaan, koska punkit voivat levitä niiden välityksellä uudestaan. Toisen marsun oireet voisivat myös johtua syyhypunkista, joten jos lääkitys auttaa myös sen ongelmiin, on asia kunnossa.

C-vitamiinitippojen annostus vaikuttaisi olevan sopiva.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Kun pienlemmikki sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa