Sivu 1/1

Kanin madottaminen

ViestiLähetetty: 18 Elo 2009 11:59
Kirjoittaja marjix
Onko kanille tarpeen antaa matokuuri? Jos on, niin mikä lääke ja miten annosteltuna? Ja kuinka usein yleensä? Vai pitäisikö käydä ensin eläinlääkärissä?

Ostin noin kuukausi sitten toukokuussa -09 syntyneen kääpiöluppakanin eläinkaupasta ja nyt mietin onko kaneja tapana madottaa. Kanissa ei varsinaisesti ole mitään vikaa, turkki on siisti, ehkä kiiltoa voisi olla enemmänkin ja papanat normaalin oloisia, sikäli kun kokemattomana osaan sanoa. Välillä papanoissa näkyy jotakin vaaleaa, mietin, että onko se heinän kuitujäämiä tms. vai onko kyseessä kenties madonpalasia? Ne eivät mitenkään liiku. Eli ei ole mitään varsinaista oiretta havaittavissa. Kuinka siis on?

Entä pitäisikö kani käyttää joskus eläinlääkärissä terveystarkastuksessa?

Re: Kanin madottaminen

ViestiLähetetty: 22 Elo 2009 13:01
Kirjoittaja tuijas
Kania ei ole tarvetta madottaa eikä eläinlääkärin tarkastuksessa ole pakko käydä jos eläin on terve. Toki eläinlääkärin tarkastukseen voi aina viedä terveenkin eläimen, mutta se on vapaaehtoista.

Re: Kanin madottaminen

ViestiLähetetty: 16 Loka 2010 20:11
Kirjoittaja Sini
Heippa!

Tervettä kania ei siis tarvitse madottaa, mutta mitäs nyt kannattaa tehdä, kun 1,5v kanillani on matoja?

Re: Kanin madottaminen

ViestiLähetetty: 17 Loka 2010 07:48
Kirjoittaja sahrami
Hei!

Mikäli kanilla todella on matoja, se tulee toki madottaa. Apteekista saatavissa matolääkkeissä ei kuitenkaan ole annosteluohjeita kaneille, joten kannattaa soittaa eläinlääkärille ja kysyä mikä valmiste on sopiva ja paljonko sitä annetaan.