Sivu 1/1

Miten saan emon imettämään?

ViestiLähetetty: 27 Heinä 2009 18:57
Kirjoittaja Henrietta
Hei! Miten saan emon imettämään poikasiaan? Tarina on pitkä, mutta lyhyesti se menee näin: kanityttömme sai vahinkopoikasia, joista emme tienneet. OLin matkoilla, ja puoliso hoiti kania, joka asuu ulkorakennuksessa. Pahaksi onneksi kävi niin, että lähdimme sitten kanien kanssa mökkeilemään, tietämättä poikasista, jotka olivat piilossa isossa heinäkasassa. Kanilassa on aina iso heinäkasa. Olimme poissa pari päivää, ja koko tämän ajan poikaset olivat ilman emoa! Järkytys oli suuri, kun mökkireissun jälkeen löytyi kaksi poikasta. Molemmat elossa. Kuolleita ei.

Mutta mitä tehdä nyt?!!! Emo ei selvästikään ruoki poikasia ja vieroksuu niitä. Puput. netistä luin, että tällöin pitäisi "pakottaa" emo kyljelleen ja laittaa poikaset imemään. Tein näin, ja se toimi. Mutta eikö tämä ole kauhean stressaavaa emolle? Miten usein näin voi tehdä? Olen ruokkinut tänään aamulla ja illalla, molemmilla kerroilla poikaset imivät ahneesti. Tuttelia eläinkaupasta neuvottiin antamaan pipetillä, mutta en ole onnistunut. Pelkään, että pienet ahmivat maitoa henkeensä ja kuolevat siihen. Eli en uskalla.

Neuvoja, apua?!

Re: Miten saan emon imettämään?

ViestiLähetetty: 30 Heinä 2009 14:45
Kirjoittaja tuijas
Tämä "pakko"imetys on ehkä järkevintä, koska olet siinä onnistunut. Kaninpoikaset imevät emoa todella usein, jopa tunnin välein, joten voi olla etteivät pennut selviydy, jos emo ei ota niitä hoitaakseen. On huomattava että poikasten hoitaminen itse onnistuu vain harvoin.

Re: Miten saan emon imettämään?

ViestiLähetetty: 09 Elo 2009 09:33
Kirjoittaja Henrietta
Kiitos! Tilanne kääntyi parhain päin. Pakkoimetyksen jälkeen olen vain nostanut poikaset emon lähelle, ja emo on päästänyt ne imemään. Nyt poikaset osaavat jo itsekin "vaatia". Ovat jo pesäkopissa, josta mönkivät aterioimaan :). Ovat pulleita ja vahvistuvat päivä päivältä.
Eli ihan hyvältä näyttää!

Re: Miten saan emon imettämään?

ViestiLähetetty: 11 Elo 2009 20:10
Kirjoittaja tuijas
Hyvä kuulla että tilanne kääntyi näin parhain päin, olette onnistuneet priimasti.

Re: Miten saan emon imettämään?

ViestiLähetetty: 14 Kesä 2010 13:37
Kirjoittaja Sinikka
Nyt täytyy kyllä vain näin kauan jälkeenpäin sanoa että ei. Kani emo imettää poikasiaan kerran tai kaksi päivässä 5 minuuttia ja useimmat niin että ihmiset eivät huomaa, yöllä / aamu yöllä. Näin siksi, että kani on saalis eläin. Poikasissa itsessään ei vielä ole minkäänlaista hajua joten emo ei käy usein pesällä.
Mukavaa jos poikaset selviytyivät.