Mainoksia

Pennullako kirppuja

Pennullako kirppuja

ViestiKirjoittaja Ansuu » 28 Helmi 2011 17:43

meidän koiralla on varmaan kirppuja ja ihmisiäkin alkanut öisin sängystä puremaan. Mitä lääkettä/shampoota pitäsi käyttää ja miten hävitetään asunnosta?
Ansuu
 
Viestit: 1
Liittynyt: 26 Helmi 2011 23:05

Re: Pennullako kirppuja

ViestiKirjoittaja sahrami » 28 Helmi 2011 20:23

Hei!

Varmistuksen sille että koirassa todella on ulkoloisia ja nimenomaan kirppuja, saa sillä että löytää koiran turkista kirpun tai niiden ulostetta. Ulosteet ovat mustanruskeita ja pilkunmuotoisia ja niiden ympärille tulee punertava rengas, kun ne laittaa kostean vaalean paperin päälle. Sinänsä tämä vuodenaika ei ole kaikkein tyypillisin kirpputartunnalle. Koirassa kutinaa ja ihomuutoksia voi aiheuttaa moni muukin asia kuin ulkoloiset, mutta toisaalta se, että ihmisetkin kutisevat, viittaa loisiin.

Apteekissa on useita erilaisia koirien ulkoloishäätöön tarkoitettuja vapaan kaupan valmisteita, joista apteekin henkilökunta osaa varmasti kertoa. Kirppu on loinen, jonka aikuismuoto asuu isäntäeläimen turkissa, mutta munat, toukat ja kotelot ovat koiran ympäristössä. Tästä johtuen kaikki esineet, jotka ovat paljon kosketuksissa koiraan, tulee puhdistaa huolella koiran ulkoloislääkityksen yhteydessä. Erityisesti kannattaa huomioida kankaat, karvaiset matot, vuodevaatteet, koiran oma peti, kaulapannat, hihnat... Pesu pesukoneessa sopii sellaisille tavaroille jotka pesukoneeseen voi laittaa, mutta esimerkiksi patjat yms. voi viedä saunaan, jonka lämpötila on yli 35 astetta. Toinen vaihtoehto on kantaa esim. patja ulos pakkaseen. Pakastusta tosin tarvitaan useita päiviä, jotta kaikki kirpun muodot (toukat, kotelot...) ehtivät kuolla.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Koiranpennut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron