Mainoksia

Keuhkotulehdus

Keuhkotulehdus

ViestiKirjoittaja Emilia_Kristina » 23 Huhti 2009 14:45

Hei.
Meillä on 4 kk ikäinen Jorkki pentu nimeltään Elimia. Nyt hän on ollut meillä noin kuukauden ja yskinyt koko ajan. Etenkin öisin. Käytiin jo kolmesti eläinlääkärillä. Ensimmäisellä kerralla meille annettiin lääkekuuri viikoksi. Yskä ei helpottanut. Silloin soitin taas eläinlääkärille, jolloin hän antoi taas meille antibioottikuurin kolmeksi viikoksi. Ja sanottiin eläinasemalla, että jos yskä ei ala helpottaa antibioottikuurin aikana, täytyy tulla röngeniin ja verinäytteisiin.
Tällä viikolla käytiin verinäytteissä ja röngenissä ja Emilialla todettiin keuhkotulehdus. :( Määrättiin taas kolmeksi viikoksi antibioottikuurin.
Miten vakavaa tämä on teidän mielestä? En voi nukkua enkä oikein voi olla töissäkään, kun mietin koko ajan että miten tässä käy. Itkettää kun luen keuhkotulehduksesta pennuilla ja mihin se voi johtaa. Enkä oikeastaan tiedä mitä tehdä. Olen todella epätoivoinen.
Auttakaa jotenkin, suositelkaa jotakin.. Kiitos etukäteen.
Emilia_Kristina
 
Viestit: 2
Liittynyt: 23 Huhti 2009 14:31

Re: Keuhkotulehdus

ViestiKirjoittaja tuijas » 23 Huhti 2009 18:05

Hei, keuhkotulehdus pennulla on tietysti vakava juttu, mutta hoitona on tosiaan nämä kuurit. Tehtävänäsi on huolehtia että koira saa jokaisen lääkkeen eikä esim. oksenna niitä pois tai jätä nielaisematta lääkettä (mikäli tabletti tai nestemäinen lääke). Koiran oloa voi helpottaa pitämällä huoneilma riittävän kosteana. Kylkiä voi kevyesti taputella. Mikäli koiran vointi huononee, kuume nousee tai koira kieltäytyy syömästä ja juomasta, tulee koira viedä takaisin eläinlääkäriin.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Keuhkotulehdus

ViestiKirjoittaja Emilia_Kristina » 24 Huhti 2009 10:03

Kiitos paljon vastauksesta. :)
Pentu ei sylkäse lääkettä pois eikä möskään oksenna. Eikä pennulla ole ripuliakaan, mitä ihmettelen, koska noin paljon käytetään antibiootteja, luulisi että vatsa menisi sekaisin. Annan kuitenkin lääkkeet aina ruuan jälkeen.
Pentu on muuten todella eloisa ja aktiivinen. Eikä siitä huomaa mitenkään, että se olisi sairas.
Emilia_Kristina
 
Viestit: 2
Liittynyt: 23 Huhti 2009 14:31


Paluu Koiranpennut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa