Mainoksia

liukas lattia -> pennun luuston/nivelten kasvuhäiriöt

liukas lattia -> pennun luuston/nivelten kasvuhäiriöt

ViestiKirjoittaja Tapiiri » 27 Touko 2009 08:13

Kaipaisin kipeästi neuvoja! Kuinka vaarallinen liukas parkettilattia on koiranpennulle? Olemme yrittäneet peittää mahdollisimman suuren lattiapinta-alan matoilla, mutta väkisinkin osa parketista jää näkyviin. Kun pentu leikkii, se säntäilee mattojen ulkopuolelle ja kaatuilee/liukastelee parketilla. Voiko tästä seurata luuston tai nivelten kehittymiselle ongelmia? Pennun takajalka (ilmeisesti lonkka tai polvi, emme osaa paikallistaa ääntä tarkemmin) on alkanut naksua, naksunta ei näytä haittaavan koiraa itseään mitenkään, mutta meillä itsellä on melkoinen huoli pennun kasvusta. Voiko naksunta olla ohimenevä "kasvuvaihe", vai onko se selkeä vika/häiriö, josta koituu koiran myöhemmässä elämässä vielä ongelmia?

Pitääkö parketti olla peitettynä koiran loppuelämän, vai onko ajatus siitä, että koiran pitää oppia kulkemaan erilaisilla alustoilla tähän sovellettavissa (eli ylimääräiset matot saisi poistaa koiran kasvettua täysikasvuiseksi)? Olisin äärettömän kiitollinen neuvoista. :)
Tapiiri
 
Viestit: 9
Liittynyt: 24 Touko 2009 18:14

Re: liukas lattia -> pennun luuston/nivelten kasvuhäiriöt

ViestiKirjoittaja tuijas » 31 Touko 2009 09:38

Ei kaiken lattiapinnan tarvitse olla peitettyä, pentu oppii liukastelusta kulkemaan varovaisemmin. Naksunta kannattaa tarkastuttaa eläinlääkärillä esimerkiksi seuraavan rokotuksen yhteydessä. Mikäli koira ei onnu, ei naksunta vaadi sen erityisempiä toimenpiteitä.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: liukas lattia -> pennun luuston/nivelten kasvuhäiriöt

ViestiKirjoittaja Tapiiri » 31 Touko 2009 23:09

Kiitos neuvoista! Tuo helpotti paljon, nyt on levollisempi mieli itsellä. Näytämme naksuvaa jalkaa lääkärille heti puolentoista viikon päästä rokotusten yhteydessä - ihanaa, kun ei tarvitse varata erillistä klinikkakäyntiä sitä ennen.
Tapiiri
 
Viestit: 9
Liittynyt: 24 Touko 2009 18:14


Paluu Koiranpennut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron