Mainoksia

Arka ja isopäinen pentu

Arka ja isopäinen pentu

ViestiKirjoittaja väyrynen » 18 Loka 2009 23:06

Sain ilmaiseksi Norjan harmaa hirvikoira pennun. Ikää reilu 9viikkoa. Pentu on kasvanut häkissä muiden pentujen kanssa. (muut pennut reippaita) Kasvattaja myi muut koirat, mutta tämän antoi ilmaiseksi, koska kertoi, että pentua ei hyväksytty rekisteriin. Väri on väärä ja pää liian iso.
Pentu on todella erikoinen. Pää on kohtuuttoman suuri ja pyöreä ja aivan sileä. Ihan kuin pallo. Pentu on myös ihmisarka. Vaikka olen lukemattomat kerrat houkutellut makupaloilla koiraa, se välttelee kättä. Kiljuu, kuin sikaa pistettäisiin, jos häneen koskee, kun hän ei tahdo. Ulos meneminen on hankalaa, kun pentu ei uskalla rappusille ja syliin ei tule. Sisälle tulo on vielä hankalempaa. Pentu voi paeta vaikka kuinka kauan ja kauas. Teimme nopeesti sille aitauksen pihalle, missä se viihtyy ja touhuu, mutta ei sitä saa sieltä pois kuin pyydystämällä.
Olemme silitelleet ja kehuneet sitä ja maattu lattialla, että hän tulisi luokse, mutta pentu kiertää kaukaa ja haukkuu vihaisen oloisena.
Nyt se tekee niin, että jos se nukkuu eteisen lattialla ja joku tulee siihen vaikka harjaamaan hiuksia, pentu nousee ylös ja menee toiseen huoneeseen ja tulee sitten takaisin, kun ihminen on poistunut.

Pentu syö hyvin. Juo jatkuvasti ja pissaa n. 50 kertaa tai enemmän päivässä. Juominen on selvästi hermostuneisuutta.
Olemme antaneet hänen nukkua rauhassa, mutta silti se tuntuu tarkkailevan kokoajan meidän liikkeitä.
Meillä on iso perhe, mutta lapset ja mies paljon poissa (koulu, harrastus, kaverit) Emäntä kotona koko päivän. Ja sitten meillä on kaksi kissaa, mutta pentu ei ole niistä niin valtavasti kiinnostunut. Voi lähteä löntystämään perään, jos näkee, mutta unohtaa jo matkalla koko kissan.

Mietin itse, että onko pennullamme vesipää? Millainen pää silloin on? Mutta jos kyseessä on vain ulkonäkö seikka, niin miten jatkossa? Pitääkö pentua valtavasti kannustaa ja rohkaista, vai pitääkö hänelle kääntää selkä ja antaa hänen itse kerätä rohkeus tulla tutustumaan.
Olisin toivonut iloista hännän heiluttajaa, mutta eipä meidän pentu häntäänsä heiluttele. Touhuaa vaan itekseen ja haukkuu meidät maan rakoon jos tulemme liian lähelle.
väyrynen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 18 Loka 2009 22:43

Re: Arka ja isopäinen pentu

ViestiKirjoittaja tuijas » 21 Loka 2009 08:21

Ihan tuli itsellekin mieleen tuo vesipää, silloin pää on normaalia suurempi. Varatkaa aika eläinlääkäriin pennun tutkimista varten.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Koiranpennut

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa