Sivu 1/1

Koiran Alp koholla?

ViestiLähetetty: 10 Tammi 2011 22:06
Kirjoittaja juhis198888
Kävimme tänään eläinlääkärissä 9. vuotiaan leikatun sekarotuisen narttu koiramme kanssa. Otettiin verikokeet ja terveystarkastus. Kaikki muut labrakokeen arvot oli ok, mutta ALP oli 264. Mihinköhän tuo saattaisi viitata? Yritin lääkäriltä kysyä,mutta en saanut oikein mitään järkevää vastausta, määräsi vain kontrolli ajan uusiin kokeisiin 2 kuukauden kuluttua. Nyt haluaisin saada lisätietoja tuosta ALP.tä, kun on aika hurjasti koholla . Viitearvo tuossa kun on alle 68 ja tosiaan koirallani 264....

Re: Koiran Alp koholla?

ViestiLähetetty: 11 Tammi 2011 05:25
Kirjoittaja Petra
Yksittäisen veriarvon kohoamisen perusteella on ilman lisätutkimuksia vaikea sanoa mistä on tai voisi olla kyse, ja taas toisaalta, kun välttämättä ei ole kyse "mistään".

Viitearvothan ei meitä kaikkia aina koske, ne ovat valtaosalle tavallisia arvoja, kuitenkin n 5%lla arvot ei ole viitearvojen sisällä. Kannattaa seurailla koiran vointia, ja jos koira vaikuttaa hyvävointiselta, tuskin tarvitsee tuon yhden veriarvon kanssa olla huolissaan.

Re: Koiran Alp koholla?

ViestiLähetetty: 11 Tammi 2011 14:38
Kirjoittaja sahrami
Hei!

Kannattaa toimia niin kuin eläinlääkärin kanssa on sovittu ja käydä kontrollikokeissa myöhemmin. ALP on arvo, jonka kohoaminen liittyy moneen erilaiseen sairauteen tai tilaan, mutta toisaalta jos muut arvot ovat normaalien rajoissa, ei voida pelkän ALP:n perusteella vetää vielä johtopäätöksiä siitä onko jotain oikeasti vialla. Luulen että juuri tästä syystä hoitava eläinlääkäri ei ole osannut oikein sanoa juuta eikä jaata ja haluaa ottaa uudet kokeet myöhemmin. Tässä odotellessa koiran vointia on tietysti seurattava kuten yleensäkin, mutta mihinkään paniikkiin ei ole syytä.

Re: Koiran Alp koholla?

ViestiLähetetty: 11 Tammi 2011 23:24
Kirjoittaja juhis198888
Moi,
ja kiitos teille vastauksista.... helpotti ehkä hieman, mutta mutta.... tuntuu jotenkin niin pitkältä ajalta odotella 2 kuukautta enen kuin otetaan kontrolli näytteet ja katsotaan tilannetta uudestaan. Ja kaikki muut arvot olivat normaalit.
Ei auta,kuin seurata tilannetta ja toivoa parasta.