Mainoksia

Sydämen vajaatoiminta?

Sydämen vajaatoiminta?

ViestiKirjoittaja Cotonkoira » 27 Loka 2008 14:26

Meillä on 4 v. pieni kokoinen coton de tulear narttu, joka sai jonkillaisen kohtauksen. Silloin aluksi oli vaisu/väsynyt ja inisi hiukan ja alkoi tärisemään. Ajattelin että sillä on kylmä ja käärin koiran viltiiin. Jonkin ajan päästä oksensi ja alkoi pitämään kuonoa ylöspäin samalla haukkoen hekeä. Sieraimista tuli välillä jonkillaista "vaahtoa" ehkä oksennuksen ja veden sekoitusta. Kieli oli myös sininertävä. Hiljakseen kohtaus alkoi lakata. Koira tätä ennen oli jahdannut kovasti naapurin koiraa pihalla ja käynyt juomassa järvestä. Soitettiin eläinlääkärille joka epäili että olisi voinut saada myrkytyksen (esim. sinilevästä) järvestä juodessa tai jos on syönyt jotain sientä. Mainitsi myös että voi olla sydämen vajaatoimita. Sinilevää tuskin on järvessä, ei olla ainakaan huomattu. Sieniä taitaa kyllä kasvaa siellä vähän, mutta olisi aika ihme että olisi syönyt sieniä! Koira joskus saa hengenahditus kohtauksia. Kerran säikähdin yöllä pahan päiväisesti kun koira sai tämmöisen hengenahdistus kohtauksen. Ruuan syönnin jälkeen on tällä hetkellä yleisimmin mutta jos saa yöllä tämmöisen niin se on kyllä paljon pahempi. Koira on melko laiha n.3 kg ja on leikattu kahdesti kirsikkasilmän ja polvilupion luksaation takia.
Cotonkoira
 
Viestit: 6
Liittynyt: 27 Loka 2008 13:35

Re: Sydämen vajaatoiminta?

ViestiKirjoittaja tuijas » 31 Loka 2008 16:54

Kannattaa toki kuunteluttaa sydän, tällaisia kohtauksia tavataan useimmiten sydänvikaisilla.Siitä lähtisin selvittämään asiaa.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Sydämen vajaatoiminta?

ViestiKirjoittaja Cotonkoira » 01 Marras 2008 19:37

Käytiin tossa eläinlääkärillä ja sydämessä ei todettu olevan vikaa. Koiralle tehtiin keuhkoröntgenkuva, jossa oli viitteitä ruokatorven laajentumasta, joten tekivät myös varjoainekuvauksen. Koiralla sitten todettiin olevan ruokatorven laajentuma. Antoivat lääkkeitä ja ruokintaohjeen. 3-4 viikon päästä pitää varata aika ruokatoven tähystykseen, jos vielä alkaa 'yskimään' ruokaa syödessään. Sanoivat että voisi olla anatominen korjattavissa oleva tila (ruokatorven kurouma). Aiheuttaako korjaaminen muutaman päivän/viikon kipua tai syömättömyyttä koiralle?
Cotonkoira
 
Viestit: 6
Liittynyt: 27 Loka 2008 13:35

Re: Sydämen vajaatoiminta?

ViestiKirjoittaja tuijas » 06 Marras 2008 11:07

Hei, hyvä että syy löytyi, mikäli täytyy kirurgisesti operoida, niin leikkauksen jälkeen kipuja voi olla ja myös syömättömyyttä. Tosin kun kudokset paranevat 2vko-1kk ajassa niin tilanne helpottuu. Keskustele eläinlääkärisi kanssa minkälaista kivunlievitystä olivat suunnitelleet koirallesi. Tilanteen korjaaminen on tärkeää, sillä ruokaa voi mennä "väärään kurkkuun" ja aiheuttaa keuhkokuumeen.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Sydämen vajaatoiminta?

ViestiKirjoittaja Cotonkoira » 04 Joulu 2008 15:58

Nyt tilanne on tämmöinen: Käytin koiran viikko sitten ruokatorventähystyksessä ja sanoivat ettei ole mitään laajentumaa, mutta ruokatorvi olisi tulehtunut ja nyt alkanut paranemaan (ainakin näytti siltä). Olivat ottaneet näytteitä muutaman ja ne on nyt tutkittavan. Ell antoi lääkkeitä lisää ja käski soittamaan muuutamanviikon päästä että onko lääkkeet tehonnut. Lääkeeksi on nyt määrätty Primperan ja pepsid-tabletit ja antepsin mixtuuraa. Alkaa tuntua ettei heidän tieto ei nyt riitä tässä asiassa enää kun lääkeitä lisäävät. Mikä voisi vaivata koiraa? Pitäisikö käyttää koiraa jollain toisella klinikalla?
Cotonkoira
 
Viestit: 6
Liittynyt: 27 Loka 2008 13:35

Re: Sydämen vajaatoiminta?

ViestiKirjoittaja Riki » 04 Joulu 2008 22:19

Meidän koiralla oli ennen samantyyppisiä kohtauksia, yleensä lenkillä tai sen jälkeen; vaahtoa tuli suusta/nenästä ja koira läähätti kovasti. Ell epäili sillon syd.vajaatoimintaa mutta sydäntä kuunnellessa mitään poikkeavaa kuulunut. Ell kuitenkin antoi sydänlääkkeet, ja sanoi että sillä se selviää koska muuta syytä kohtauksiin hän ei keksinyt. Lääkkeiden saannin jälkeen koiralla ei ole ollut yhtään kohtausta ja "kuntokin" koheni hetkessä. Lääkkeet ovat olleet nyt käytössä pari vuotta.
Riki
 
Viestit: 3
Liittynyt: 27 Marras 2008 20:34

Re: Sydämen vajaatoiminta?

ViestiKirjoittaja tuijas » 07 Joulu 2008 12:08

Hyvä Riki, tällaisia toisenlaisia kokemuksia myös tarvitaan tänne palstalle ja keskustelua eläinlääkinnästä. Vaikkei sydämestä ollut löytynyt vikaa, lääkityksistä oli kuitenkin löytynyt apu. Lääketiede ei ole suoraviivaista vaan elimistö on kokonaisuus eikä sairauden syyn löytyminen ole itsestäänselvyys. On hyvä että koiralle annetaan määrätyt lääkitykset.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Sydämen vajaatoiminta?

ViestiKirjoittaja Cotonkoira » 05 Kesä 2009 11:32

Tulin kertomaan nyt tämän tilanteen. Eläinlääkäriltä kysyttiin voisiko kokeilla sydänlääkitystä, mutta ell totesi että se olisi turhaa ja vika on ruokatorvessa. Tyydyttiin sitten siihen. Viikkositten sai taas sellaisen kohtauksen ja kuunneltiin kotona stetoskoopilla sydäntä ja se hakkasi aivan kummallisesti (välillä vähän hitaammin ja sitten pysähtyi! sitten jatkoi ja kesken lyönnin toinen lyönti päälle!) . No soitto ell ja varattiin aika seuraavalle päivälle. Sydän tykytti sitten ihan normaalisti ja koiralla oli kuitenkin keuhkokuume ja annettiin lääkettä mukaan. Eilen oli kontrolli käynti ja ei enää keuhkokuumetta. Keskusteltiin vähän siinä ja ell sanoi ettei oikein usko että koiralla olisi sydämessä jotain vikaa kun ei kuulu mitään erikoista, mutta voidaan ultrata se jos halutaan. Pyydettiin sitten se ultraus ja mitäs sitten löytyikään... Koiralla läppävika, joka on vasta alussa. Nyt on lääkitys. Ell sanoi kiehtovaksi potilaaksi ja mainitsi yhdeksi harvinaisista potilaaista kun ei sydämestä kuulunut mitään erikoista.
ONNEKSI OLI VAKUUTUS! Ehkä ei olisi ultrattu jos vakuutusta ei olisi ollut.
Hankkikaa kaikki koirallenne vakuutus!!

Pitäiskö nyt vältellä jotain ruoka aineita, jotka voisi rasittaa sydäntä? Koira syö barf ruokaa. Auttaako koiran kunnon kohottaminen sitten myöhempää varten että koira jaksaisi paremmin liikkua? Kovaa rasitusta pitää tietysti vältellä. Onko jotain muuta mitä pitää ottaa huomioon? Vinkkejä? Kokemuksia?
Cotonkoira
 
Viestit: 6
Liittynyt: 27 Loka 2008 13:35

Re: Sydämen vajaatoiminta?

ViestiKirjoittaja tuijas » 06 Kesä 2009 08:05

Sydänvikaiselle suosittelen rauhallista liikuntaa kuten kävelyä koiran oman jaksamisen mukaan eli ei varsinaista kuntokuuria. Sydänvikaisille on myös eläinlääkäriasemilta saatavia erikoisruokavalioita.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa