Mainoksia

Kääpiövillakoiran ahtaat hengitystiet?

Kääpiövillakoiran ahtaat hengitystiet?

ViestiKirjoittaja Trisha » 11 Huhti 2011 18:55

Vanhemmillani on kääpiövillakoira, jolla on esiintynyt nyt hyvän aikaa brakykefaalisen syndrooman oireita. Kovan riehumisen jälkeen (joku tulee kotiin ja koira riehuu muutaman minuutin) koiralla esiintyy yskimistä ja välillä oikein kovan rasituksen jälkeen hengitys voi rohista. Koira myös puklailee usein. Joskus voi mennä viikonkin verran ilman, ja sen jälkeen taas muutamana päivänä puklailua. Yleensä se on vaahtoa.

Yksivuotisrokotuksissa kysymme asiasta eläinlääkäriltä, mutta onko kellään ennen sitä kertoa kokemuksia aiheesta? Onko kääpiökokoisilla ja toyvillakoirilla useinkin tätä ongelmaa? Voiko koiran ikä vaikuttaa? Kyseessä on tosiaan vasta vuoden ikää lähestyvä koira, joka on muuten terve, jaksaa pitkillä lenkeilläkin hankaluuksitta ja on muutenkin terve kaveri. Tämä yksiminen ja jatkuva puklailu vain häiritsevöt, sillä selvästi kyse ei ole normaalista käytöksestä.

Mielelläni kuulisin, onko jollakin kokemuksia ahtaista hengitysteistä juuri villakoirilla, miten yleistä tämä on ja millaisia oireita esiintyy.
Trisha
 
Viestit: 1
Liittynyt: 11 Huhti 2011 18:48

Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron