Sivu 1/1

ihon tummentuminen

ViestiLähetetty: 19 Huhti 2011 09:28
Kirjoittaja Mervi
Koiran iho on tummentunut vatsan alta, noin kämmenen pituudelta hieman kämmenen leveyttä kapeammin. Ruskehtava ja hieman punertava. En ole aiemmin huomannut vastaavaa.

Terrierinarttu, 3-vuotias. Ruokavalio muutettu Royalin urinareen (virtsakiteytymän liuotus) jota käytetty 5 viikkoa nyt. Virtsa on jo ok, mutta hoitoa suositeltu jatkettavan vielä 6-7 viikkoa. Sai maaliskuun alussa pistoksena antibioottia ja 7 päivän kuurin. Vaikuttaa että koira olisi turvoksissa, mutta se saattaa johtua myös siitä että ruokavalion muutoksesta on hieman lihonut 0,5 kg,(aikasempi paino 8,5 kg). Uloste on kovempaa kuin aiemmin, välillä tuntuu että on ummetusta. Kiteytymä havaittiin kun koiran pissassa tuli verta ja tämä tapahtui muutama viikko juoksujen jälkeen. On nuollut alapäätään paljon, mutta nuoleminen on vähentynyt hieman. Merkkailee tiheään.

Onko normaalia että iho vatsasta tummenee? Hiivatulehdus? Kohtutulehdus?

Re: ihon tummentuminen

ViestiLähetetty: 19 Huhti 2011 19:43
Kirjoittaja Kääkkänä
Meidän kahdella ruskealla kääkällä tummuu vatsanalus ja nivuset aina kesäisin, kun valo lisääntyy. Ilmeisesti koirakin ruskettuu auringossa ollessaan ja nimenomaan ihon tummuminen keskittyy vatsan alueelle.

Vaikea näkemättä sanoa, onko kyseessä tällainen "ruskettuminen" vai jokin aivan muu.