Mainoksia

Myrkytys vai tarttuva sairaus?

Myrkytys vai tarttuva sairaus?

ViestiKirjoittaja misery. » 30 Syys 2011 23:17

Viikko sitten lauantaina meidän vanhin koira, 9-vuotias pystykorvauros, romahti illalla täysin. Neljältä söi, kuudelta alkoi olla väsyneempi ja yhdeksältä oksensi kerran, ripuloi, takapää ei enää kantanut ja oli selvästi todella kipeä. Vietiin päivystävälle ja oli tunnin tipassa, sekä sai kipulääkkeet ja vatsalääkkeet. Oli sen jälkeen oma itsensä. Lääkäri ei osannut epäillä kuin myrkytystä.

Eilen aamulla 4-vuotias pystykorvanarttu (palasi metsältä vasta vajaa viikko sitten sunnuntaina, oli reilun viikon pois kotoa siis) meni vielä huonompaan kuntoon. Toissapäivänä oksenteli mutta se meni ohitse. Nyt ripuloi ja takapää ei kantanut edes sitä vähää mitä uroksella. Narttu on kyllä 10kg kevyempi ja todella pikkuruinen siis. Vietiin tämäkin heti lääkärille ja se oli siellä todella apaattinen, kipeä ja takapää ei oikeasti enää kantanut kuin korkeintaan kymmenen sekunttia paikallaan seisten. Meni heti tippaan ja sai lääkkeet. Verikokeet olivat normaalit, tulehdusarvo aivan vähän kohollansa. Iltapäivällä nartun tulehdusarvot kohosivat taivaisiin ja veri ei enää hyytynyt kunnolla. Ripulin seassa oli myös kirkasta verta. Illalla narttu pääsi kotiin ja oli paljon parempi, arvot olivat hyvät. Meni vielä tänään tippaan ja nyt on oma ärsyttävä itsensä. Tämän lääkäri ei osannut sanoa syytä, joko myrkytys tai tarttuva tauti.

Jos on tarttuva tauti niin mikä voisi olla? Mitään muita oireita ei ole ollut. Pystärinarttu tosiaan oli viikon reissussa. Lisäksi pystäreiden kanssa nyhvää lähes 24/7 tuo meidän vuotias vesikoirapentu (pienikokoinen). Sillä ei ole ollut muuta kuin pientä oksentelua iltana jolloin pystäriuros vietiin lääkäriin. Perheeseen kuuluu myös aikuinen vesikoiranarttu. Silläkään ei toistaiseksi ole ollut mitään.

Takapihalle olisi järjettömän helppo heittää myrkkyä ja tässä kilometrin säteellä on tapettu yksi koira rotanmyrkyllä ja kaksi joutuneet tehohoitoon. Muista tapauksista ei ainakaan ole julkisesti puhuttu. Tosin toinen noista myrkytetyistä ei mennyt kuulemma noin huonoon kuntoon, oksensi ja ripuloi vain verta mutta muuten oli ok.

En halua uskoa että se on myrkytystapaus, joten mikä tauti viittaisi näihin? Haimatulehduksesta luin, mutta onko se tarttuva? Meidän koirat eivät ole olleet muiden koirien kanssa kuukauteen tekemisissä joten sitä kautta ei oikein ole voinut tulla mitään.
misery.
 
Viestit: 2
Liittynyt: 30 Syys 2011 23:07

Re: Myrkytys vai tarttuva sairaus?

ViestiKirjoittaja Kääkkänä » 02 Loka 2011 16:25

Olisivatko koirat syöneet myrkyllisiä sieniä? Tällaisia tapauksia on ollut nyt syksyllä useita, koira on mennyt äkkiä huonoon kuntoon, oksentanut, ripuloinut yms. mutta ovat toipuneet siitä melko pian tiputuksella.
Kääkkänä
 
Viestit: 44
Liittynyt: 14 Tammi 2010 18:49

Re: Myrkytys vai tarttuva sairaus?

ViestiKirjoittaja tuijas » 03 Loka 2011 11:38

Rotanmyrkky warfariini aiheuttaa veren hyytymisen häiriön ts veri ei hyydy normaalisti.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Myrkytys vai tarttuva sairaus?

ViestiKirjoittaja misery. » 04 Loka 2011 19:44

Eivät ole syöneet sieniä kun pihassa niitä ei kasva ja lenkillä eivät saa pysähtyä syömään.

Tästä läheltä (300m) löydettiin ihan hiljattain lihapulla jossa on sisällä lääkkeitä. Meidän tapauksessa epäiltiin myrkytystä ja vieläpä lääkkeillä. Enää en oikein usko tarttuvaan sairauteen, turhan paljon yhteisiä tekijöitä. Ja vieläpä kun "terveenä pysyivät" meidän nirsot vesikoirat, jotka eivät yleensä huoli nameja perheenjäseniltäkään.
misery.
 
Viestit: 2
Liittynyt: 30 Syys 2011 23:07


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa