Mainoksia

Diabeteshoitoa

Diabeteshoitoa

ViestiKirjoittaja tataotanja » 21 Loka 2011 16:34

Koirallani todettiin tämän vuoden helmikuussa diabetes ja hoito aloitettiin välittömästi. Aamuin illoin pistäen Flagyl flexpen insuliinia. Aloitimme 13 yksiköstä ja pikkuhiljaa sairauden todenneen lääkärin kanssa nostimme insuliinimäärää puolen vuoden ajan 30 yksikköön koska koiran sokeriarvot pysyivät tiukasti korkeina.
Kolmellakymmenellä yksiköllä koira oli virkeä, touhukas eikä virtsaa karkaillut valtoimenaan lattioille niinkuin aikaisemmin.
Muutimme toiselle paikkakunnalle ja tässä kuussa tuli eteen insuliinien loppuminen reseptistä. Otin yhteyttä paikalliseen eläinlääkäriasemaan saadaksemme lisää insuliinia. Asemalta sanottiin että koira pitää viedä lääkärille näytille ennen kuin insuliinia voidaan määrätä, varasimme ajan ja menimme paikalle. Lääkäri kurkkasi huulen alle, nosti korvalehteä ja kuunteli sydäntä. Näihin toimenpiteisiin kului aikaa 3 minuuttia, jonka jälkeen lääkäri meni tulostamaan reseptiä kymmeneksi minuutiksi 63,50€. Lääkäri sanoi että määrää nyt vain 2 pakettia insuliinia ja meidän pitää varata erillinen aika sokeri verikokeille jonka jälkeen hän määrää lisää lääkettä. Verikoetta ei voitu ottaa nyt koska insuliinin annosta oli kulunut liian pitkä aika. Tiedustelin miksi tätä aikaa ei oltu varattu kyseistä asiaa ajatellen vaan taas uudelleen pitäisi maksaa käyntimaksut verikokeiden otosta. Varasimme uuden ajan verikokeille.
Seuraavalla viikolla kun menimme paikalle kokeisiin hoitaja otti yhden verikokeen ja tulos oli 4,7. Lääkäri määräsi insuliinia vähennettäväksi 30 yksiköstä 20:neen. Kyseenalaistin asian hoitajalle koska tiesin oman koirani tämän hetkisen sekä entisen voinnin 75€. Uskoin kuitenkin lopulta lääkärin sanaan ja illalla annoimme koiralle vain 20 yksikköä insuliinia. Seuraava yö meni ulkona ravaten ja lattioita pissasta siivoten. Aamulla annoin taas 20 yksikköä, kävimme koko päivän tunnin välein ulkona pissalla. Seuraavana yönä meno oli vieläkin kamalampaa, koira ei pystynyt kontrolloimaan pissaamista ollenkaan tassutti ympäri asuntoa ja valitti koko yön. Aamulla soitin lääkäriasemalle ja he käskivät viedä koiran heti verikokeille josta maksaisimme taas 56€.
Annoin samantien 10 yksikköä koiralle lisää insuliinia ja marssin apteekkiin ostamaan verensokerimittarin.
Koira tärisi ja valitti ja joi vettä alvariinsa vielä tämän päivän ja verensokeri oli yli 20, mutta kun lisäsin insuliinia 24 yksikköön alkoi koira toipua. Nyt reilun kahden viikon kuluttua tapauksesta annamme koiralle 27 yksikköä insuliinia ja koira voi tällähetkellä hyvin.
Haluan nyt mielipiteen muilta eläinlääkäreiltä/eläinten omistajilta eläinlääkärin toiminnasta.
Minulla oli täysin hyvinvoiva koira ja halusin ainoastaan lisää lääkettä kun menin eläinlääkäriin. Minusta on vastuutonta laskea insuliinin määrää noin radikaalisti vain yhden verensokerimittauksen perusteella kuuntelematta ollenkaan eläimen omistajan mielipidettä. Käyntien määrässä ja hinnoissa oli suurta rahastamisen makua!!
Verensokerimittari maksoi apteekissa 10,80€ ja nyt tarkkailemme koiraa päivittäin verensokerin heittelyiden varalta.
Pelästyin jo menettäväni ystäväni noiden päivien aikana kun hän taisteli elämästään! Pistää miettimään!!!
tataotanja
 
Viestit: 1
Liittynyt: 21 Loka 2011 15:54

Re: Diabeteshoitoa

ViestiKirjoittaja sahrami » 21 Loka 2011 17:16

Jos haluat saada puolueettoman asiantuntija-arvion siitä, onko koirasi hoidossa tapahtunut hoitovirhe, on olemassa eläinlääkintävahinkojen arviolautakunta, joka maksua vastaan antaa lausunnon tapauksesta.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa