Mainoksia

Cushingin oireyhtymä?

Cushingin oireyhtymä?

ViestiKirjoittaja haukku » 05 Marras 2011 17:08

Millaisia oireita teidän koiralla on? Milloin huomasitte ne, huomasitteko oireet itse ja epäilitte jo tautia vai kenties lääkärissä tulosten tultua kuulitte ekaa kertaa koko taudista?

Meidän 5-vuotiaalla sekarotuisella nartulla on oudonnäköinen pömppömaha, ollut aina (toisaalta se syö kyllä paljon), sen ruokahalu on ihan hervoton ja se varmaan söisikin itsensä kuoliaaksi jos voisi.

Se juo paljon vetta ja pissaa myös (sillä on kyllä myös epilepsia ja siihen lääkitys joka saattaa lisätä juomista).

Sillä on ihan ohuet tikkujalat ja huono lihaskunto (takaraajoissa myös nivelrikkoa mikä aiheuttaa heikkoutta).

Mahaan sille ei kasva karvoja ollenkaan, muuten karva on melko hyväkuntoista, joskin ohutta. Iho-oireita ei ole, muutamia pieniä patteja/näppylöitä löytyy (rasvapatteja?).

Todella helposti rasittuu liikunnasta... läähättää ja sydän lyö nopeaa. Yskää esiintyy myös silloin tällöin rasituksen yhteydessä. Lähinnä koira vaan nukkuu ja kinuu ruokaa.

Toistuvat pissatulehduset vaivasivat pitkään, niille ei löydetty mitään syytä tutkimuksissa. Nyt niihin on estolääkitys.

On vaan hiipinyt omaan mieleen kyseisen taudin mahdollisuus. Eläinlääkärille en ole vielä soittanut. Kukaan eläinlääkäri ei ole ikinä maininnut että koirani oireet/ vaivat voisivat johtua kyseisestä taudista.

Millaisilla testeillä tuo tauti todetaan?
haukku
 
Viestit: 1
Liittynyt: 05 Marras 2011 16:55

Re: Cushingin oireyhtymä?

ViestiKirjoittaja sahrami » 05 Marras 2011 23:49

Cushing todetaan ACTH-rasituskokeella sekä LDDS-kokeella. Näissä testeissä koiran verenkiertoon ruiskutetaan tiettyjä aineita, ja sen jälkeen tutkitaan niiden vaikutusta veren kortisolipitoisuuteen. Lisäksi otetaan huomioon mm. koiran oireet ja verinäytetulokset. Koirasi oireet kyllä sopivat cushingiin, joten ehdottomasti kannattaa käydä tutkimuksissa.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron