Mainoksia

Ksylitolimyrkytys

Ksylitolimyrkytys

ViestiKirjoittaja Nooa » 04 Joulu 2011 20:08

Hei!

Vuoden ikäinen koirani oli eilen yksin ollessaan päässyt käsiksi purkkapussiin. Koira vaikutti ihan hyväkuntoiselta eilen, mutta yrititimme kuitenkin suolan avulla oksennuttaa, ei onnistunut. Tämän jälkeen koira sai sokeria, koska ksylitolimyrkytys laskee koiran verensokeria. Tänään koira oksenteli ensin valkoista limaa ja nyt tuli valkoista vaahtoa. Ulkona koira oli reipas, mutta kotona tavallista rauhallisempi.

Kenelläkän vastaavia kokemuksia, onko koirani sittenkin saanut myrkytyksen? Purkan syömisestä on nyt kulunut kuitenkin melkein 22 tuntia.
Nooa
 
Viestit: 1
Liittynyt: 04 Joulu 2011 20:01

Re: Ksylitolimyrkytys

ViestiKirjoittaja sahrami » 04 Joulu 2011 21:53

Koirien välillä on yksilöllistä eroa siinä, miten paljon niiden tarvitsee saada ksylitolia jotta oireita ilmenee, ja kuinka voimakkaita oireet ovat. Oksentelu ja rauhallisuus tai selkeämpi tajunnan tason aleneminen ovat ksylitolimyrkytyksen oireita. Olette toimineet aivan oikein antaessanne koiralle sokeria. Muutenkin nyt täytyy huolehtia siitä, että se syö ja juo, ja että ruoka todellakin pääsee imeytymään. (Jos se oksentaa kaiken pois, ei syömisestä ole apua) Lisäksi olisi hyvä varmuuden vuoksi tarkistuttaa maksa-arvot eläinlääkärillä, koska ksylitolimyrkytys aiheuttaa usein maksan vajaatoimintaa. Eläinlääkäri voi myös tarvittaessa antaa glukoosia (sokeria) ja nesteitä suonensisäisesti, mikäli koiran vointi huononee tai ei lähde kohenemaan.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa