Mainoksia

Apaattinen ja ärtynyt chihu.

Apaattinen ja ärtynyt chihu.

ViestiKirjoittaja tsuranuke » 16 Tammi 2012 11:49

Hei! Tahtoisin kysyä neuvoa/mielipidettä.

Minulla on kolme chihuahuaa, kaksi niistä sai pentuja n.9vko sitten, kumpikin synnytti 4tervettä pentua ja kummallakin on tällä hetkellä jäljellä 1pentu odottamassa uutta kotia. Noin viikko sitten meille tuli tämä kolmas chihu joka on noin 6kk ikäinen. Kaikki tulevat hyvin toimeen keskenään.

Toissapäivänä 14.01.2012 yksi koiristani (pentuja saanut emo) on ollut todella apaattinen eikä ruoka/juoma/herkut oikein maistu, häntä on hyvin alhaalla eikä oikein innostu mistään. Eilen alkoi ärtymys toisia koiria kohtaan, jos joku koirista erehtyy liian lähelle siitä syntyy kauhea rähinä ja taiselu. Tämä koira hakeutuu omiin oloihinsa mököttämään. Vaikka normaalisti on hyvin leikkisä ja sosiaalinen. Voiko koiralla olla vain jokun hormooni häiriö tai vitamiinin puutos vai olisiko syytä epäillä kohtutulehdusta(koira tosin antaa ihmisten koskea iseensä, eikä arista mitään paikkaa). Oireet tosiaankin alkoivat vasta toissapäivänä, joten ehkä panikoin suotta. Mutta koirien on pakko olla erihuoneissa, sillä tappeluissa ne satuttavat toisiaan tosissaan. Rotu on niin kovin pieni, että pelkään pienikin oireiden olevan tappavia jos en heti reagoi asiaan.

Olisin kiitollinen kokemuksista!
tsuranuke
 
Viestit: 3
Liittynyt: 16 Tammi 2012 11:43

Re: Apaattinen ja ärtynyt chihu.

ViestiKirjoittaja sahrami » 16 Tammi 2012 12:04

Ehdottomasti kannattaa ottaa yhteyttä eläinlääkäriin eikä se tässä yhteydessä ole mielestäni lainkaan hätiköityä. Yhtäkkiä alkanut aggressiivisuus ihmisiä tai toisia koiria kohtaan on usein merkki kivusta ja omiin oloihinsa vetäytyminen kertoo myös kivusta ja mahdollisesti muutenkin huonosta ja epämiellyttävästä olosta. Äkkiä alkanut syömättömyys ja juomattomuus niin ikään on merkki jostakin ongelmasta. Koirasi tila voi liittyä vasta tapahtuneeseen synnytykseen tai voi olla kyse jostain aivan muusta sairaudesta.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Re: Apaattinen ja ärtynyt chihu.

ViestiKirjoittaja tsuranuke » 16 Tammi 2012 20:32

Niin tänään tuli taas verinen tappelu, enkä kestänyt enää ja varasin huomiselle ajan eläinlääkäriin. Katsotaan mitä sieltä nyt sitten saadaan vastaukseksi :/
tsuranuke
 
Viestit: 3
Liittynyt: 16 Tammi 2012 11:43

Re: Apaattinen ja ärtynyt chihu.

ViestiKirjoittaja tsuranuke » 23 Tammi 2012 01:44

No eläinlääkäristä vastaukseksi raskauden jälkeinen masennus joka kuulema menee ohi. Lääkärissä käynnistä on nyt yli 5päivää. Koirat on erotettuina eritiloihin aidalla jonka peitin huovalla, näköyhteyden välttämiseksi. Tämä "masentunut koira on kuitenkin koko ajan säikkynä kaikista äänistä ja murisee itsekseen ja on selvästi erittäin stressaantunut. Eikö ole mittään mitä voisin tehdä? Onko jotain hormooni hoitoa? Auttaisiko narttujen leikkaaminen? En tiedä mitä tehdä :((
tsuranuke
 
Viestit: 3
Liittynyt: 16 Tammi 2012 11:43

Re: Apaattinen ja ärtynyt chihu.

ViestiKirjoittaja tuijas » 09 Helmi 2012 12:14

Leikkaaminen auttaa, mutta huomioi että koira saattaa sterilisaatioleikkauksen jälkeen saada ylipainoa herkemmin.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron