Mainoksia

kasvava huoli

kasvava huoli

ViestiKirjoittaja iituska » 21 Tammi 2012 22:46

iita on kuusi ja puoli vuotias seropi (bordercollie/porokoira) narttu jolta kohtu poistettu. munasarjat istu niin tiukassa ettei lääkäri saanu pois.yhdet pennut tehnyt kiltti ja ihana koiruli. huoli koirasta heräsi loppukesästä. iita alkoi juoda paljon vettä ja oli aika itkuinen ja huomion hakuinen. käytin tietysti lääkärissä, otettiin veri ja pissakokeet joissa ei mitään erityistä, lääkäri meinas että koira on masentunu (koirakaveri kuollut hiljattain ja muutto maalta taajamaan). välillä oli parempaakin aikaa. nyt juominen on taas lisääntyny ja tänään huomasin kun harjasin iitaa (nyt muka karvanvaihto) ettei antanu harjata taka jalkoista ja kupeesta. käytiin reilu tunnin juoksulenkki kaikki ihan normaalisti, lähtiessä piti toista taka tassua ylhäällä arvelin että palelsi. sitte huomasin ettei päässy enää omalle sohvalleen ja matalan portaanki nouseminen tuotti ulvahduksen. en oikein saanut selvää kumpaa arasteli enemmän, vatsaa/nisiä vai takareittä ja lonkan aluetta. iita pitää häntää alhaalla paljon enemmän kuin normaalisti. ja juo. nyt kun ajattelee, koko viikko on ollu vähän erilainen, iituska on viihtynyt ulkona kopissaan poikkeuksellisen hyvin ja sisällä ollessa maannut lattialla vaikka omistaa oman sohvan. lääkäri viimeksi sanoi että kohdun "tumppi" voi myös tulehtua mutta silloin (n. 2kk) arvot hyvät. anaalirauhaset mietityttää voiko ne oireilla näin? iitalla on oollu paljo valeraskauksia sen takia aikoinaan leikkautinki, on ollu myös leikkauksen jälkeen koska munasarjoja ei saatu pois. nisät on turvoksissa ja niistä tulee maitomaista nestettä.
jos joku osaa sanoa mitä tämä on niin oisin hyvin kiitollinen. lääkäriin tietysti mennään, yksityiselle kun en oikein luota tuohon kunnalliseen. haluisin vaan etukäteis tietoja ja arveluja/kokemuksia. loukkaantumisen mahdollisuus on minimaalinen.
kiittäen : Henna ja Iita
iituska
 
Viestit: 1
Liittynyt: 21 Tammi 2012 21:53

Re: kasvava huoli

ViestiKirjoittaja tuijas » 13 Maalis 2012 11:48

Hei, tosiaan joskus munasarjat ovat vaikea saada poistettua. Koirasi tapauksessa on tosiaan mahdollista että kohdun stumppi saa aikaan oireet ja munasarjat tulisi uudelleen yrittää poistaa. Myös muut syyt juomisen lisääntymiseen ja kipuoireiluun tulee poissulkea eläinlääkärikäynnin yhteydessä.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa