Mainoksia

Kysymys diureetista

Kysymys diureetista

ViestiKirjoittaja Riki » 27 Marras 2008 20:47

Koirallani on sydämen vajaatoiminta ja siihen lääkityksenä Cardace 1mg 1*1 ja turvotukseen Furesis 20mg 1/2 *1-2.
Lääkkeet annan yleensä aina aamuisin(varsinkin sydänlääkkeen). Jos kuitenkin menen aamuvuoroon niin annan diureetin vasta kun tulen kotiin(klo 14-15), mutta iltavuoroon mentäessäni ongelma tulee vastaan, jos annan lääkkeen varhain aamulla niin koira tekee yksin ollessa päivän aikana pissit sisälle, mikä sille on todella noloa. Kuinka antaisin lääkkeen niin ettei pisuja tartteis sisälle tehä? Mikä lääkkeellä on vaikutusaika? ja milloin lääke alkaa vaikuttamaan? Onko haittaa jos iltavuoro päivinä koira ei saisi ollenkaan lääkettä?
Ulkopuolinen pissalla käyttäjä iltavuoron aikaan ei ole mahdollista. Koiralla aloitettiin molemmat lääkkeet reilut kaksi vuotta sitten, mutta furesis on oli tauolla noin vuoden verran, minkä jälkeen se otettiin taas käyttöön turvotuksen takia. Koira oli noin 8kk sitten vielä 8,5kg painava mutta nyt kuitenkin painaa vain 7,2kg (nyt norm.painoinen) ja paino on siis nyt pysynyt tuossa samassa. Kiitokset vastauksesta!!


Laura & karvanaamat
Riki
 
Viestit: 3
Liittynyt: 27 Marras 2008 20:34

Re: Kysymys diureetista

ViestiKirjoittaja tuijas » 03 Joulu 2008 21:31

Sydämen vajaatoimintaan käytettävän diureetin vaikutus saa aikaan normaalia suuremman virtsanerityksen, jolta ei voi välttyä lääkettä käytettäessä. Parasta olisi olla yhteydessä lääkkeen määränneeseen eläinlääkäriin, joka tietää parhaiten koiran tilanteen ja sen, voisiko lääkkeen jättää välistä iltavuoron ajaksi. Toiset koirat pärjäävät esim. pienemmällä annostuksella, mutta lääkitys on koirakohtainen ja riippuu siis koirasi sairauden etenemisasteesta.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa