Mainoksia

pennulla penikkatauti?

pennulla penikkatauti?

ViestiKirjoittaja jures » 29 Marras 2008 17:06

Asumme mieheni kanssa ulkomailla. Muutama viikko sitten ostimme kiinanpalatsikoira-pennun eläinkaupasta. Pentu on narttu ja n. 40 päivän ikäinen. Pari päivää sitten pentu alkoi aivastelemaan suht tiuhaan tahtiin. Tänä aamuna pennun silmät olivat umpeutuneet kiinni rähmästä. Lähdimme samantien käymään eläinlääkärillä. Hän tutki pennun, keuhkot kuulostivat huonoilta. Lääkäri varoitti meitä penikkataudista, antoi 3 rokotetta (antibiootti,vitamiini) ja huomenna menemme ottamaan uudet rokotteet.
Eläinkauppa, josta ostimme pennun, myi muitakin koiranpentuja. Eläinkaupan henkilökunta sanoi tuolloin muutama viikko sitten meille pennun olevan 55 päivän ikäinen.
Meillä on myös toinenkin koira, samanrotuinen uros, 4,5kk vanha. Hänet on rokotettu ja ostettu eri eläinkaupasta, jossa ei muita koiria ollut.
Voiko penikkataudista olla varma näiden oireiden perusteella? Selvitymis-mahdollisuudet ovat lääkärin mukaan 30 prosenttia?
Pennun silmät ja nenä vuotavat, ruoka ei oikein maistu, ja pentu nukkuu miltei koko ajan. Hengitys on vaikeaa.
Voisiko tämä olla pelkkää flunssaa? Entä jos pentu ei ole saanut tarpeeksi pitkään emonmaitoa, millaisia vaikutuksia sillä olisi?
Olemme mieheni kanssa huolesta kipeinä, emmekä tiedä mitä tehdä..
jures
 
Viestit: 1
Liittynyt: 29 Marras 2008 16:52

Re: pennulla penikkatauti?

ViestiKirjoittaja tuijas » 03 Joulu 2008 21:36

Koiralla voi olla penikkatauti mikäli sitä ei ole rokotettu sitä vastaan. Jälkikäteen annettu rokote ei auta. Jos koiralla on penikkatauti, muuta mahdollisuutta kuin tukihoidot ja tender loving care ei auta. Kotona voitte yrittää antaa nesteitä pipetillä suuhun. Pienen pennun ollessa kyseessä ennuste on huono.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa