Mainoksia

vanha koira valvottaa

vanha koira valvottaa

ViestiKirjoittaja paavojalmari » 15 Maalis 2012 14:33

Meidän 8,5 vuotias leikattu berniuros valvottaa öisin. Tutkittu on läpikotaisin koko koira. Ultrattu perna, hyvin pieniä muutoksia. Perna normaalin kokoinen. Veriarvot normaalit. Etujalassa ilmeisestikin hyvälaatuinen kasvain. Ei onnu, kasvain ei ole kasvanut eikä ole niin suuri että haittaisi liikkumista. Koira on levoton öisin, ei anna nukkua vaan kävelee ja herättää meitä molempia vuorotellen. Jos heräät ja nouset ylös, koira laittaa nukkumaan. Nukkuu silloin ihan lähellä sinua, mielellään niin että koskettaa sinua. Särkylääkkeillä ei ole ollut mainittavaa vaikutusta. Käyttäytyy samalla tavalla, antoi lääkettä eli ei. Kokeiltu on Rimadylia ja Litalginia. Haluaa nukkua eri huoneessa kuin missä me normaalisti nukutaan. Toinen bernimme nukkuu meidän kanssa samassa huoneessa. Rauhoittuu vain jos toinen meistä nukkuu sen kanssa samassa huoneessa. Koirat tulevat keskenään toimeen, siinä ei ole mitään ongelmaa. Tutkittu nivelet ja lonkat ja luusto yleensäkin. Ei suuria muutoksia.
Koira on joskus herätessään (niin päivällä, yöllä kuin illallakin) hieman sekava, vähän niin kuin "kuutamolla". Syö ja kakkaa normaalisti. Mikä vika on? Dementia?
paavojalmari
 
Viestit: 1
Liittynyt: 15 Maalis 2012 13:55

Re: vanha koira valvottaa

ViestiKirjoittaja tuijas » 23 Huhti 2012 10:01

Koira voi myös tosiaan sairastua dementiaan jolloin asiasta kannattaa keskustella hoitavan eläinlääkärin kanssa. Toisaalta myös muut sairauden kuten sydämen vajaatoiminta voisi aiheuttaa yöllistä levottomuutta, tällöin koiralla voi olla rasituksen sietokyvyssä muutoksia.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron