Mainoksia

Koiran raskas hengitys levossa

Koiran raskas hengitys levossa

ViestiKirjoittaja spkn » 25 Huhti 2012 22:27

Kyseessä 12-v saksanpaimenkoiranarttu. Nyt huomattu muutamina iltana, että hengitys rohisee kyljellä maatessa ikäänkuin siellä olisi limaa. Lenkit sujuvat normaalisti eikä koira vaikuta sairaalta. Hengitys ei ole myöskään aina tai joka päivä epänormaalin kuuloista, ongelma havaittu iltaisin. Mistä voisi olla kyse? Koira käy vuositarkastuksessa, viimeksi tammikuussa, jolloin ei havaittu mitään poikkeavaa. Koira on ikäisekseen erinomaisessa kunnossa, täysin terve eikä ole ikinä sairastanut mitään, ei luusto- tai lonkkavaivoja.
spkn
 
Viestit: 2
Liittynyt: 25 Huhti 2012 22:13

Re: Koiran raskas hengitys levossa

ViestiKirjoittaja spkn » 26 Huhti 2012 09:18

Sen verran huolestutti, että soitin eläinlääkäriasemalle, lisätietoa: vuosi sitten on kuvattu keuhkot ja nähty sydän, konsultoitu sydänspesialistia eikä mitään poikkeavaa ollut, sovittiin että jäädään seuraamaan tilannetta, koska raskasta hengitystä on havaittu vain muutaman kerran ja koira on muutoin aivan normaali. Kuuluuko sydänsairauksiin aina rasituksessa ilmenevää vaivaa? Haluaisin tietää mitkä ovat sydänsairauksien oireet? Eräs koirani kuoli 12v. sydänkohtaukseen, vaikka sillä ei ollut mitään vaivoja ja sen sydän oli kuunneltu puoli vuotta ennen sydänkohtausta eikä poikkeavaa havaittu. Miten vanhan koiran sydämen kuntoa voi seurata?
spkn
 
Viestit: 2
Liittynyt: 25 Huhti 2012 22:13

Re: Koiran raskas hengitys levossa

ViestiKirjoittaja sahrami » 26 Huhti 2012 22:28

Sydänsairaudet voivat oireilla myös levossa, esimerkiksi aamuöisin esiintyvä yskä tai levottomuus voivat olla merkki sydänsairaudesta. Toisaalta oireisiin voi kuulua esimerkiksi rasituksensietokyvyn heikkeneminen tai nesteen kertyminen vatsaonteloon.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa