Sivu 1/1

Koiran raskas hengitys levossa

ViestiLähetetty: 25 Huhti 2012 22:27
Kirjoittaja spkn
Kyseessä 12-v saksanpaimenkoiranarttu. Nyt huomattu muutamina iltana, että hengitys rohisee kyljellä maatessa ikäänkuin siellä olisi limaa. Lenkit sujuvat normaalisti eikä koira vaikuta sairaalta. Hengitys ei ole myöskään aina tai joka päivä epänormaalin kuuloista, ongelma havaittu iltaisin. Mistä voisi olla kyse? Koira käy vuositarkastuksessa, viimeksi tammikuussa, jolloin ei havaittu mitään poikkeavaa. Koira on ikäisekseen erinomaisessa kunnossa, täysin terve eikä ole ikinä sairastanut mitään, ei luusto- tai lonkkavaivoja.

Re: Koiran raskas hengitys levossa

ViestiLähetetty: 26 Huhti 2012 09:18
Kirjoittaja spkn
Sen verran huolestutti, että soitin eläinlääkäriasemalle, lisätietoa: vuosi sitten on kuvattu keuhkot ja nähty sydän, konsultoitu sydänspesialistia eikä mitään poikkeavaa ollut, sovittiin että jäädään seuraamaan tilannetta, koska raskasta hengitystä on havaittu vain muutaman kerran ja koira on muutoin aivan normaali. Kuuluuko sydänsairauksiin aina rasituksessa ilmenevää vaivaa? Haluaisin tietää mitkä ovat sydänsairauksien oireet? Eräs koirani kuoli 12v. sydänkohtaukseen, vaikka sillä ei ollut mitään vaivoja ja sen sydän oli kuunneltu puoli vuotta ennen sydänkohtausta eikä poikkeavaa havaittu. Miten vanhan koiran sydämen kuntoa voi seurata?

Re: Koiran raskas hengitys levossa

ViestiLähetetty: 26 Huhti 2012 22:28
Kirjoittaja sahrami
Sydänsairaudet voivat oireilla myös levossa, esimerkiksi aamuöisin esiintyvä yskä tai levottomuus voivat olla merkki sydänsairaudesta. Toisaalta oireisiin voi kuulua esimerkiksi rasituksensietokyvyn heikkeneminen tai nesteen kertyminen vatsaonteloon.