Mainoksia

Koirien lääkitys

Koirien lääkitys

ViestiKirjoittaja Catharina101064 » 19 Touko 2012 18:09

Minulla on labradorinnoutaja, joka on nyt 10 vuotta ja tulossa marraskuussa 11 vuotta. Roopella on ollut furunkuloosia ja pyoderma tulehduksia joita on hoidettu leikkauksin ja lukuisin lukuisin antibioottikuurein. Tämä on ensimmäinen koirani ja nyt olen vasta alkanut ymmärtää...että koirani saa liikaa lääkkeitä.
Kaikkia kuureja ei ole edes syöty. Viikin pieneläinklinikalla mm. annettiin jätti kortisoni annos 40mg/vrk. Tuolloin mentiin päivystykseen korvatulehduksen takia. Samalla eläinlääkäri halusi antaa kortisoni kuurin suun kautta. Tuolloin yritin estää sen ja kerroin, että koira sietää huonosti lääkkeitä. Syyllistämällä saatiin minut syöttämään omalle koiralleni kortisonikuuri jättiannostuksella. Tässä kävi niin, että koira joutui hetken päästä teholle. Sappitietulehdus, maksatulehdus ja alkava haimatulehdus; syytä ei tiedetty. Alkoi salailu...Kyseinen eläinlääkäri kierteli meitä pitkin nurkkia. Nyt ei löytynyt vastuunkantajaa. Koiralle tehtiin vielä scopiateitse koepalojen otto maksasta. Koirasta ei löytynyt vikaa. Edelleenkään ei kerrottu kortisonin olevan syypää. Ihotautien puolella vasta lääkäri lipsautti, ettei enää kortisonia, kun joutui teholle viimeksi.
Maksoin 10 000 euroa, jotta koirani parani tästä virheestä. Nyt koiralle tarjotaan siklosporiinia eli elinsiirron hyljintälääke, josta ei edes mainita. Käytännössä päinvastoin kyseistä lääkettä markkinoidaan kuin karamellia ihovaivoihin koirien ihmelääkkeena edelleen painoistaen ja syyllistämällä. Miksi kukaan ei ymmärrä, että hoitomuotoja voisi olla muitakin kuten ihon laserhoito yms...Näin koirat tapetaan lääkemyrkytyksin, ei niiden sisäkalut kestä tällaista lääkitystä. Onko eläinlääkärin koukussa lääketehtaan kanssa, vai miksi suomessa ei olla päivitetty hoitomuotoja koirille ystävälliseksi. Tämä koira on minulle erittäin rakas, olen valmis maksamaan mitä tahansa, jos kaveri voi hyvin.
Omistajaa kannattaa eläinlääkärin kuunnella ja jos hän on erimieltä omistajan kanssa niin ottakoon vastuun tästä hoidosta. Omistaja jää liian usein yksin koiransa kanssa niin lopettamispäätöksen kuin näiden lääkitysten kanssa sekä syyllistetään vielä omistaja. Kuka hyötyy...näitä on liian paljon suomessa!
Ehdotan, että koiranomistajat alkavat olla kriittisiä saamansa koiran hoidon suhteen ja pistävät eläinlääkärin ottamaan vastuun joko halusi tai ei. Todennäköisyydet, mikä hoito kannattaa ja mikä ei. Missään nimessä ei voi menetellä niin, että lääkäri on aina oikeassa siinä saattaa pettyä. Eläinlääkäri pitää kyseenalaistaa ja laittaa koville, kun päätöksiä tehdään. Siitä me koiranomistajat maksamme.
Oma koirani on vielä elossa mutta hankalaa on se, ettei kortisonia voi enää antaa ja toisella on krooninen ihosairaus muutoin terve kaveri ikäisekseen.
Catharina101064
 
Viestit: 1
Liittynyt: 19 Touko 2012 17:46

Re: Koirien lääkitys

ViestiKirjoittaja tuijas » 31 Touko 2012 12:14

Kysymyksiin ottaa kantaa eläinlääkintävahinkojen käsittelylautakunta.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron