Mainoksia

kyynerpäässä patti, joka ei parane?!

kyynerpäässä patti, joka ei parane?!

ViestiKirjoittaja korho » 27 Kesä 2012 22:29

Karjalankarhukoira urostani (n. 5 ½v) on vaivannut jo pitkään oikeassa kyynerpäässä oleva patti. Patti on karvaton, vaaleanpunainen ja erittää usein nestettä tai mätää. Toisessa kyynerpäässä on normaali, isolle koiralle tyypillinen norsunnahka, muttei mitään tälläistä.
Koiralla on lähes pakonomainen tarve päästä nuolemaan kyynerpäätä ja se jatkaa sitä niin kauan kunnes sen pää "käännetään väkisin pois" patin nuolennasta. Usein varsinkin nuolennan jälkeen patti kuumottaa ja on tulipunainen, mutta rauhoittuu vaaleanpunaiseksi.
Olemme kokeilleet jo pitkään kaulurin pitämistä koiralla lähes yötä päivää, olemme kokeilleet patin puhdistamista puhdistusaineella ja suojanneet kyynerpäätä sidoksilla/ leikatulla tennisukan varrella (pehmusteeksi). Mikäli kauluria pitää, koira raaputtaa yksin ollessaan takajalan kynsillään patin ihon rikki, jolloin usein patti alkaa vuotamaan verta ja tämän jälkeen erittää mätää/nestettä.; Heti, kun kaulurin ottaa pois, koira menee ensimmäisen nurkan taa nuolemaan pattia. Koira vaatii jatkuvaa tarkkailua ja vahtimista, muutoin on heti kyynerpään kimpussa. Olemme yrittäneet pitää koiraa sisällä ollessaan pehmeällä alustalla, jotta kyynerpäähän kohdistuisi vähiten painetta, mutta koira ei suostu makaamaan minkäänlaisella pedillä (paksun karvapeitteen vuoksi kuuma), vaan haluaa nukkua paljaalla kovalla lattialla. Sisätiloissa ollut aina hyvin rauhallinen koira, pääasiassa makailee ja nukkuu (eikä meillä ole ulkonaolomahdollisuutta juoksunarussa/häkissä, ei ole omaa pihaa). Olemme Asian tiimoilta käyneet eläinlääkärissä viimeksi vuosi sitten, jolloin patti turvonnut ja iho rikki, eritti märkää. Tällöin saimme lääkäristä kaulurin ja tämän puhdistamis ohjeen puhdistusaineellla sekä Clavubactin 500mg Antibiootin 1 tabl aamuin illoin x 5pv. Hetkeksi tällöin oireet helpottivat, mutteivät kadonneet. Patti on ilmiselvästi kipeä, koska koira ei voi lopettaa sen ajattelua; Myöskin heti, jos pattia koskettaa kädellä, koira säpsähtää ja yrittää aloittaa nuolemisen.
Olemme asian tiimoilta menossa taas uudelleen lääkärikäynnille, mutta käyntiä odotellessa olisinkin nyt toivonut lisää kotihoitovinkkejä ja ohjeita sekä mahdollista tietoa siitä, miten patin saisi katoamaan tai edes pienentymään. Itselläni keinot alkavat olla vähissä ja tilanne vaikuttaa varmasti myös koirani elämänlaatuun joutuessaan olemaan jatkuvasti kauluri päässä. Olisin erittäin kiitollinen neuvoista.

Tässä linkissä on kuva koiran kyynerpäästä: http://tinypic.com/r/2zgd7nl/6
korho
 
Viestit: 2
Liittynyt: 27 Kesä 2012 21:39

Re: kyynerpäässä patti, joka ei parane?!

ViestiKirjoittaja sahrami » 27 Kesä 2012 23:30

Tässä tilanteessa paras neuvo lienee se uusi eläinlääkärikäynti, koska kuulostaa siltä että olette kokeilleet aika monta keinoa tilanteen helpottamiseksi.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Re: kyynerpäässä patti, joka ei parane?!

ViestiKirjoittaja ellur » 28 Kesä 2012 13:27

Juu, kannattaa ehdottomasti viedä koiraa eläinlääkäriin, kun eivät kotikonstit toimi...
ellur
 
Viestit: 23
Liittynyt: 28 Kesä 2012 13:25

Lääkärillä käyty

ViestiKirjoittaja korho » 29 Kesä 2012 11:43

Kortisoonipiikki, therios 750mg 10tbl antibioottikuuri 1x2, fuciderm voide ja rasvahappolisä tulivat lääkäriltä ensialkuun. :) Epäillään ruoka-aineallergiaa tai atopiaa, sillä tassuvälitkin punoittivat hiukan. Katsellaan nyt paraneeko näillä ja eliminaatiodietillä vaivat.
korho
 
Viestit: 2
Liittynyt: 27 Kesä 2012 21:39

Re: kyynerpäässä patti, joka ei parane?!

ViestiKirjoittaja sahrami » 30 Kesä 2012 08:38

Onnea matkaan, olisi mukava kuulla miten tilanne siellä etenee.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron