Mainoksia

Allergia vai haima ongelma?

Allergia vai haima ongelma?

ViestiKirjoittaja kitz » 24 Loka 2012 15:16

Pentuni (nyt 8kk) on ollut pienestä pitäen iho-ongelmainen ja myöskin laiha vaikka syö riittävästi ja halukkaasti.

Joitakin kuukausia sitten kasvattaja ehdotti että allergian syytä lähdettäisin etsimään ruuasta sillä ne ovat tällä rodulla yleisiä. Kuitenkin lähipäivinä netissä selaillessani löysin haiman vajaatoiminta sairaudesta sekä yleisesti ruuansulatushäiriöstä oireita joita löytyy koirastani; pahanhajuinen hengitys (joka on iän myötä pahentunut), ilmavaivat (satunnaisia), vatsan kurinaäänet (satunnaisia) sekä kissankakansyönti. Luin myös että " Viimeaikaisten tutkimusten perusteella tiedetään, että haiman surkastuminen on koirilla yleensä autoimmuunisairaus." ja katsoin että tällä rodulla on perimässä alttius immuunijärjestelmän epäkypsyys ja/tai sairauteen. Mainitut ripuli ja oksentelu eivät tosin pentuani ole milloinkaan vaivannut.

Mistä siis tiedän kumpaa puuta nyt pitäisi haukkua, työttömänä ei innosta mennä tökkimään suota rahallisesti eläinlääkärille, mutta ajatus siitä että oireet olisivatkin jostain vakavemmasta kuin allergiasta on alkanut huolettaa vaikka allergia onkin todennäköisempää tämän rodun kanssa..
kitz
 
Viestit: 2
Liittynyt: 24 Loka 2012 14:55

Re: Allergia vai haima ongelma?

ViestiKirjoittaja tuijas » 25 Loka 2012 10:20

Hei, haiman vajaatoimintaan laboratoriotesti eli TLI -testi, joka otetaan ihan vaan verinäytteestä ja kustannukset eivät siten onneksi kovinkaan suuret sen toteamiseen! Voit kysyä eläinlääkäriltäsi hintaa.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron