Sivu 1/1

Allergia vai haima ongelma?

ViestiLähetetty: 24 Loka 2012 15:16
Kirjoittaja kitz
Pentuni (nyt 8kk) on ollut pienestä pitäen iho-ongelmainen ja myöskin laiha vaikka syö riittävästi ja halukkaasti.

Joitakin kuukausia sitten kasvattaja ehdotti että allergian syytä lähdettäisin etsimään ruuasta sillä ne ovat tällä rodulla yleisiä. Kuitenkin lähipäivinä netissä selaillessani löysin haiman vajaatoiminta sairaudesta sekä yleisesti ruuansulatushäiriöstä oireita joita löytyy koirastani; pahanhajuinen hengitys (joka on iän myötä pahentunut), ilmavaivat (satunnaisia), vatsan kurinaäänet (satunnaisia) sekä kissankakansyönti. Luin myös että " Viimeaikaisten tutkimusten perusteella tiedetään, että haiman surkastuminen on koirilla yleensä autoimmuunisairaus." ja katsoin että tällä rodulla on perimässä alttius immuunijärjestelmän epäkypsyys ja/tai sairauteen. Mainitut ripuli ja oksentelu eivät tosin pentuani ole milloinkaan vaivannut.

Mistä siis tiedän kumpaa puuta nyt pitäisi haukkua, työttömänä ei innosta mennä tökkimään suota rahallisesti eläinlääkärille, mutta ajatus siitä että oireet olisivatkin jostain vakavemmasta kuin allergiasta on alkanut huolettaa vaikka allergia onkin todennäköisempää tämän rodun kanssa..

Re: Allergia vai haima ongelma?

ViestiLähetetty: 25 Loka 2012 10:20
Kirjoittaja tuijas
Hei, haiman vajaatoimintaan laboratoriotesti eli TLI -testi, joka otetaan ihan vaan verinäytteestä ja kustannukset eivät siten onneksi kovinkaan suuret sen toteamiseen! Voit kysyä eläinlääkäriltäsi hintaa.