Mainoksia

Hengitystien ongelma

Hengitystien ongelma

ViestiKirjoittaja aussie08 » 02 Joulu 2012 17:12

4-vuotias aussi-urokseni on pitänyt "hanhimaista" köhä-ääntä juodessaan jo pidemmän aikaa, ainakin vuoden. Vettä juodessaan ääni tulee 1-2 kertaa, aivan kuin vesi menisi väärään kurkkuun. Vajaa vuosi sitten todettiin eturauhastulehdus, myös kuumeinen nielutulehdus, joista selvittiin vasta kolmannen antibiootin jälkeen. Myös sinä aikana oli tätä köhä-ääntä, ehkä astetta enemmän.

Koirasta otettiin verenkuva ja kaikki mahdolliset viljelyt virtsasta, myös jokin aika sitten, ja arvot olivat erinomaiset. Eläinlääkäri kiinnitti huomiota, että tulehdus-soluja olisi ollut liian vähän vahvimman kuurin jälkeen. Sydänäänet ovat myös olleet todella hyvät ja pulssi alhainen, kun on "sporttinen".

Ypozane-lääkkeen vaikutuksen loputtua alkoi tuleen todelliset uroksen eleet esiin eli mieletön pissojen lipitys. Tästä seurauksena alkoi köhä-äänet hieman lisääntyä vettä juodessa ja syötin antibiootti-kuurin. Ne laantuivat taas ja ovat pysyneet 1-2 yskähtelynä juomisen aikana. Olen laittanut merkille, että syljen eritys on lisääntynyt huomattavasti eli kun sanon että "syömään" niin koira maiskuttelee todella paljon huuliaan ja kyse on koirasta joka ei ole hotko ruuan perään. Lämpö on ollut normaali koko ajan.

Eläinlääkärini ei ole löytänyt syytä tähän ääntelyyn ja tuntuu kuin olisi umpikujassa, kun hän sanoi kuitenkin, että tätä ääntä ei pitäisi esiintyä juurikaan terveellä koiralla. Muihin koiriin ei ole tullut mitään oireita, joiden kanssa omani on ollut tekemisissä, mutta en osaa kauhean levollisesti suhtautua tähän omituisuuteen.

Osaisiko joku suositella eläinlääkäriä, hengitysteihin erikoistunutta? Onko koirallasi ollut samantyyppistä ääntelyä, jota ei siis tule muuloin, kuin vettä juodessa vain?
aussie08
 
Viestit: 1
Liittynyt: 02 Joulu 2012 16:47

Re: Hengitystien ongelma

ViestiKirjoittaja Kääkkänä » 11 Joulu 2012 20:43

Mulla on kääpiöpinseri, joka joskus tekee samantyylistä ääntä. Jos se juo enemmän kerralla (enemmän kuin pari lipausta), juomisen jälkeen se pitää outoa "kääh, kääh" -ääntä ja näyttää siltä kuin vettä olisi mennyt henkeen. "Kohtaus" menee pian ohi ja koira on normaali. Muulloin tällaista ei ilmene, ainoastaan juomisen jälkeen. Epäilen että koirallani on kurkun rakenteessa synnynnäistä vikaa, koska koira ei koskaan oppinut kunnolla haukkumaan, haukku on kummallista "öh öh"-kuuloista ja ulvontakin kuulostaa koomiselta. :D

"Vaiva" ei kuitenkaan sen ihmeemmin koiran elämään vaikuta enkä ole ollut siitä huolissani. Koira ei esimerkiksi rasituksessa saa mitään tällaista kohtausta tai muutenkaan, on vilkas ja aktiivinen poika. :)
Kääkkänä
 
Viestit: 44
Liittynyt: 14 Tammi 2010 18:49


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron