Sivu 1/1

(#päivitetty 15.2.) Verivirtsaisuus iltaisin.

ViestiLähetetty: 25 Joulu 2012 19:00
Kirjoittaja Nurocyon
Ensimmäisenä haluan sanoa, että eläinlääkärille on jo soitettu. :)

Onko kenelläkään muulla seuraavanlaatuisia kokemuksia:
3,5 vuotias corgipoikani on melkoinen hormonihyrrä n. pari kertaa vuodessa. Ruoka ei oikein maistu ja pitää vain pohtia ulkona olevien tyttösten hajuja. Kaikki on ollut tähän mennessä ns. ok, mutta tänä vuonna ilmenikin jotain hassumpaa.
Iltalenkin jälkeen perjantaina isäni kysyi, että olenko huomannut corgini pissaavan verta - säikähdin tietenkin ja tutkin koiran vehkeen kunnolla (ettei ole esinahan/terskan haavaumia tms.). Ajattelin sitten virtsatietulehdusta, mutta mitkään oireet eivät tunnu täsmäävän: pissaaminen onnistuu normaalisti, koira syö / juo normaalisti ja on aivan pirteä itsensä.
Soitin eläinlääkäriin ja sanoivat, ettei kannata iltapäivystykseen tuoda jos koiran vointi on hyvä.
Lauantai ja sunnuntai sujuivat normaalisti. Pissa oli yllättäen aivan normaalin keltaista, eikä mitään veren aiheuttamaa oranssia / punaista sävyä ollut havaittavissa koko viikonlopun aikana.

Aattoillan lenkillä säikähdinkin astetta enemmän, kun muutaman normaalipissan jälkeen corgipoikani pissasi ison määrän kirkkaanpunaista virtsaa. Väri oli todellakin täysin tuoreen veren punainen.
Pissaaminen ei kuitenkaan sattunut, vaan poika jatkoi merkkailua jne. aivan normaalisti.. Koiralla ei myöskään ilmennyt tiputteluvuotoa missään vaiheessa. Lenkin loput pissat olivat punaisia tai oransseja.
Tänään joulupäivänä soitin uudelleen eläinlääkäriin vaikka aamupissa oli taas täysin normaalia. Puhelimeen vastannut hoitajakin sanoi, ettei kyllä koskaan ollut kuulut noin selkeästä "on / off" -verivirtsasta.. Verinen pissa ajoittuu selvästi aina ilta-aikaan ja viimeisiin iltapissoihin, kun rakko alkaa olla tyhjä. Voi tietenkin olla, että myös aamupissoissa on verta, mutta sen osuus muusta virtsasta on niin pieni ettei se näy?

Hoitaja epäili koiran aktiivisen merkkaus-/tyttöinnon takia eturauhasvaivoja ja varasi meille lääkärikäynnin nyt tulevalle torstaille, koska koiran yleiskunto ja pirteys ovat edelleen täysin normaalit. Muistutti tietenkin siitä että mikäli kyseessä tosiaan on eturauhanen, koira voi mennä kivuliaaksi suht nopeasti jolloin heille pitää tulla pyhäpäivystykseen.

#Edit: Viimeisimmän iltalenkin pissa taas kirkkaanpunaista ja selvästi veristä. Muuten koira täysin ongelmaton.

Re: Omituinen verivirtsaisuus iltaisin.

ViestiLähetetty: 27 Joulu 2012 12:15
Kirjoittaja Nurocyon
Nyt on eläinlääkärireissu tehty, ja virtsassa oli runsaasti punasoluja, valkosoluja ja proteiineja eli kova tulehdus siellä on päällänsä vaikka koira ei muuten oirehdi (ei kuumetta, ei selviä kipuja jne.)

Ultra osoitti että virtsarakon seinämä on paksuuntunut epätasaisesti ja näkyvissä oli pieni pallomainen kasvu, mutta vielä ei ole tiedossa että ovatko ne eturauhasen vai virtsarakon kasvainmuutoksen aiheuttamaa. Koirani sai eturauhasen toimintaa hillitsevän pistoksen, sekä kuukauden antibioottikuurin joka nyt toivottavasti rauhoittaa virtsarakon tulehdustilaa.. Virtsaviljelyn tuloksia odotellaan vielä pari päivää, ja soittelevat sitten jos tulokset aiheuttavat muutoksia määrättyyn lääkekuuriin.

Toivon tietenkin, että koira reagoisi antibiootteihin hyvin ja kasvainepäily saataisiin näin poissuljettua.. Mutta takaraivossa silti jäytää se kasvainmahdollisuus :/

Re: Omituinen verivirtsaisuus iltaisin.

ViestiLähetetty: 17 Tammi 2013 14:12
Kirjoittaja Emmi&Masa
Onko verivirtsaisuus jo loppunut?

Re: Omituinen verivirtsaisuus iltaisin.

ViestiLähetetty: 13 Helmi 2013 20:07
Kirjoittaja Nurocyon
Hei vain - Anteeksi kun unohdin tulla päivittämään pötköni tilannetta :)

Verivirtsaisuus ei ole vieläkään tyystin loppunut, mutta huomattavasti vähentynyt - Ei enää jokailtainen rumba.
Virtsasta tehtiin uusi viljely pari viikkoa antibioottien aloittamisen jälkeen. Veren määrä oli edelleen +5 mutta mitään kasvaimeen viittaavaa ei viljelystä löytynyt, ja ELL sanoi että syytä huoleen ei ole jos koiran kunto edelleen pysyy vakiona. Mitään muita oireita ei tosiaan vieläkään ole ilmennyt.

Huomenna, 14.2. koirani saa hormonipiikin tehosteen, ja sitten taas odotellaan. ELL on edelleen sitä mieltä, että suurin todennäköisyys verisyydelle on eturauhanen - Jos verivirtsaisuus jatkuu tehosteen ottamisen jälkeenkin, niin seuraavaksi käynnistetään pohdinnat kastraation suhteen.

Re: (#päivitetty) Verivirtsaisuus iltaisin.

ViestiLähetetty: 15 Helmi 2013 20:40
Kirjoittaja Nurocyon
Noniin, kiireiden takia ELL reissu siirtyi nyt tälle päivälle.
Luulin että homma olisi niinkin yksinkertainen että "Piikki niskaan ja kotiin" -- Hitot.

ELL päätti kontrolliultrata virtsarakon paremmalla ultralla aiemman löydöksen takia.
Virtsarakon seinämä oli edelleen huomattavan paksu (~7 mm), ja omituinen polyyppimainen kasvu näkyi yhä selkeästi. Lisäksi virtsassa näkyi hiutaleita joiden ELL ajatteli olevan virtsakiteitä.. Eturauhanen kuitenkin näytti ja tuntui täysin normaalille. Kaikkien näiden outouksien takia koiralta otettiin virtsanäyte rakkopunktiona sekä verinäyte, josta tarkistettaisiin maksa- ja munuaisarvot.

Siinä sitten odoteltiin väsyneinä (niin ihmiset kuin koirakin) että verikokeen tulokset valmistuisivat.
Sitten alkaa taas tämä mysteerivaihe: Verinäytteen tulokset olivat täysin normaalit, ja virtsanäytteessäkin oli aikaisempaan nähden pieni määrä verta sekä lisäksi mm. siittiöitä.. Ei kiteitä, ei maksaongelmia, ei munuaisongelmia, ei virtsaamisongelmia, ei ulostamisongelmia...
Koirani on siis paperilla hyvinkin terve, vaikka ultra näyttää asioita.. Eläinlääkäritkin olivat kokolailla kysymysmerkkeinä.

ELL sanoi että tässä vaiheessa hänellä on kaksi arvailua: Virtsarakon limakalvon hyperplasia (liikakasvu) tai kroonisen virtsarakkotulehduksen aiheuttama paksuuntuma.
Koiralle määrättiin uusi 4vk mittainen antibioottikuuri (eri antibioottia kuin viimeksi), jonka jälkeen taas kontrolliultraan katsomaan että onko virtsarakon seinämä reagoinut. -- Jos on, tiedetään että kyseessä on tulehduksen aiheuttama paksuuntuma. Mikäli limakalvolla ei näy minkäänlaista muutosta kuukauden päästä, testataan kipulääkekuuria jonka pitäisi rauhoittaa mahdollinen hyperplasia.. Jos sekään ei auta, niin aletaan pohtia koepalan ottoa.

Mitään hengenvaaraa tms. vakavaa ei siis ole menossa, mutta jotain hassua mysteeriä kylläkin.

Re: (#päivitetty 15.2.) Verivirtsaisuus iltaisin.

ViestiLähetetty: 28 Joulu 2014 16:57
Kirjoittaja dumledoo
Meidän nuorella uroksella (alle 2v) on meneillään juuri samankaltainen verivirtsaisuus, mutta ei tosin ainoastaan iltaisin, vaan myös aamuisin tai päivällä. Joskus on taas ihan keltaista välillä. Selvisikö ongelma? Me olemme vasta ekaa kertaa menossa eläinlääkäriin.

Re: (#päivitetty 15.2.) Verivirtsaisuus iltaisin.

ViestiLähetetty: 07 Helmi 2015 13:13
Kirjoittaja arabella
Ultra osoitti että virtsarakon seinämä on paksuuntunut epätasaisesti ja näkyvissä oli pieni pallomainen kasvu, mutta vielä ei ole tiedossa että ovatko ne eturauhasen vai virtsarakon kasvainmuutoksen aiheuttamaa. Koirani sai eturauhasen toimintaa hillitsevän pistoksen, sekä kuukauden antibioottikuurin joka nyt toivottavasti rauhoittaa virtsarakon tulehdustilaa.. Virtsaviljelyn tuloksia odotellaan vielä pari päivää, ja soittelevat sitten jos tulokset aiheuttavat muutoksia määrättyyn lääkekuuriin.


________________________________________________
We offer best quality spanish programs test papers and hartford.edu dumps materials. You can get our 100% guaranteed questions pittstate to help you in passing the real exam of Johnson University Florida

Re: (#päivitetty 15.2.) Verivirtsaisuus iltaisin.

ViestiLähetetty: 14 Helmi 2015 14:33
Kirjoittaja lucanne
Hei! Itse veisin koirani toiselle lääkärille ja haluaisin tietää, että ei vain ole kyseessä virtsarakon syöpää. En toki halua pelotella mutta ei ole alkuun kivulias ja eläin voi ns. normaalisti. Ja varsinkin kun oli löydöksenä jokin (?) kasvain (tai tapainen). Toivon, että löytyy syy ja ehdottaisin virtsanäytteen tutkimista syöpäsolujen varalta jos ei lääkäri muuten mitään löydä. Hyvää vointia teille ja eritoten hauvoille.