Mainoksia

Koiran allergia

Koiran allergia

ViestiKirjoittaja TINE » 01 Loka 2013 16:10

9kk:n ikäisellä collien pennulla on ikean silmän ympärillä punoitusta ja sämoin nenän alapuolella ja vähän huulten ympärillä. Voisiko se olla allergiaa? Hän syö tomaattia joka aamu, koska se on herkkua, mutta ajattelimme, että se saattaisi johtua siitä. Haluaisin tietää voiko tomaatti olla koiralle allergiaa aiheuttava.
Voisiko se johtua myös naudanlihasta? Onko collie miten herkkä allergisoitumaan naudanlihalle?
TINE
 
Viestit: 3
Liittynyt: 01 Loka 2013 15:55

Re: Koiran allergia

ViestiKirjoittaja sahrami » 02 Loka 2013 15:42

Kuvaamasi iho-oireet voivat johtua allergiasta, mutta myös jostain muusta syystä. Koira voi allergisoitua mille tahansa ruoka-aineelle, jota se on joskus syönyt, miksei myös tomaatille. Toisaalta tomaatti ei muutenkaan ole koiralle sopivaa ruokaa. Jotkut yksilöt saattavat sietää sitä paremmin kuin toiset.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Re: Koiran allergia

ViestiKirjoittaja TINE » 02 Loka 2013 18:25

Olen nyt jättänyt tomaatin pois ja ajattelin myös jättää naudanlihan.
TINE
 
Viestit: 3
Liittynyt: 01 Loka 2013 15:55

Re: Koiran allergia

ViestiKirjoittaja sahrami » 03 Loka 2013 06:01

Naudanlihaa kannattaa olla antamatta sitten parin kuukauden ajan, jotta varmasti ehtii nähdä, mikäli ruokavalion muutos vaikuttaa oireisiin.

Yleensä ruoka-aineallergioiden testauksen tehdään niin päin, että jätetään koiran ruokavaliosta kaikki sille tutu ruoka-aineet pois ja valitaan kaksi ruoka-ainetta, joita se ei ole koskaan syönyt. Esimerkiksi strutsi ja tapioka, mikäli vähemmän eksoottista, koiralle täysin vierasta ruokaa ei löydy. Ruuan voi joko valmistaa kotona, tai ostaa eläinlääkäriltä tätä tarkoitusta varten valmistettuja ruokia. Tätä ruokaa annetaan pelkästään kahden kuukauden ajan. Mikäli iho-oireet poistuvat tänä aikana, ryhdytään lisäämään vanhoja ruoka-aineita sekaan yksi kerrallaan niin, että lisäysten välillä on aina kaksi viikkoa. Kahden viikon aikana ehtii nähdä, aiheuttaako viimeksi lisätty ruoka-aine jälleen iho-oireet vai ei. Näin kaikki koiralle tutut ruuat tulee testatuksi samalla. TIetysti, mikäli oireet eivät ensimmäisten kahden kuukauden aikana poistu tai lähtevät pahenemaan missä tahansa vaiheessa, on syytä mennä eläinlääkäriin, koska oireet voivat myös johtua esim. jostakin autoimmuunisairaudesta.
sahrami
 
Viestit: 291
Liittynyt: 16 Joulu 2009 16:40

Re: Koiran allergia

ViestiKirjoittaja TINE » 03 Loka 2013 12:00

Nyt hänen toinen silmä on muuttunut vetisemmäksi. Epäilemme silmätulehdusta ja huomenna käymme lääkärissä.
TINE
 
Viestit: 3
Liittynyt: 01 Loka 2013 15:55


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron