Mainoksia

Hengitysongelma...?

Hengitysongelma...?

ViestiKirjoittaja Hentsu » 09 Joulu 2013 18:15

Moikka! Minulla on kohta 5 vuotta täyttävä terrieri tyttö joka on saapunut minulle puolivuotiaana.. Noin vuosi sitten koira ensimmäisen kerran sai tällaisen lyhytaikaisen "röhkimis"-kohtauksen.. Vaikuttaa lähinnä astmakohtausta tai vastaavalta jossa ei saa happea kunnolla vaan yrittää suun ja nenän kautta väkisin saada tarpeeksensa ilmaa.. Näitä kohtauksia on ollut erittäin harvoin ehkä kolme kertaa tämän vuoden sisällä ja ovat olleet lyhytaikaisia, muutama röhkäisy. Eilen illalla kuitenkin aivan puskista sohvalla maatessa, pienen ruokailun jälkeen tuli toista minuuttia kestävä "kohtaus".. Mikähän tässä mahtaa olla kyseessä? Olisiko kenelläkään mitään tietoa? Tosiaan koiralla ilmeisesti on iho-oireileva vehnäallergia ja oli vanhempieni luona saanut makaronilaatikkoa lauantai aamulla... Liittyisikö sittenkin siihen?!
Hentsu
 
Viestit: 2
Liittynyt: 08 Joulu 2013 22:43

Re: Hengitysongelma...?

ViestiKirjoittaja Kääkkänä » 10 Joulu 2013 20:17

Luulen että kyseessä on koirilla suht yleinen "reverse sneezing" -kohtaus, joka johtuu hieman pehmeästä ja löysästä kitalaesta joka hetkellisesti tukkii hengitystiet. Videoita löydät tuolla hakusanalla esim. Youtubesta. Tässä yksi esimerkki: http://www.youtube.com/watch?v=1UyBrb0Hhpk

On siis aivan vaaratonta. Myös nenäpunkki voi aiheuttaa samantyyppistä oireilua, mutta silloin ryystämistä on jatkuvammin ja mukana yleensä myös kirkasta vuotoa.

Kohtauksen voi saada loppumaan nopeammin peittämällä koiran sieraimet niin, että sen on pakko vetää henkeä vain suun kautta.

Itselläni on kääpiöpinsereitä joista vanhin tekee tätä, tosin aika harvakseltaan. Joskus jos se innostuu kovasti tai haistaa jotain aivan mahtavaa, se saattaa myös saada tällaisen.
Kääkkänä
 
Viestit: 44
Liittynyt: 14 Tammi 2010 18:49

Re: Hengitysongelma...?

ViestiKirjoittaja Hentsu » 12 Joulu 2013 12:37

Hei kiitos avusta!

Juuri tuolta "reverse sneezing":iltä ne röhkimiset on YouTuben perusteella kuullostaneet.. Ilmeisesti ne ei kuitenkaan ole mitenkään vaarallisia tai koiran elämää rajoittavia...?

Mielessä tässä on käynyt jo kaikki sydänviasta - allergioihin.. Mutta kun ei oireet suoranaisesti ole mihinkään näihin osuneet.. Tuo kyllä oli tutun kuuloinen röhkintä, suhteellisen helpottavaa ;)
Hentsu
 
Viestit: 2
Liittynyt: 08 Joulu 2013 22:43

Re: Hengitysongelma...?

ViestiKirjoittaja Kääkkänä » 26 Joulu 2013 21:47

Ei ole vaarallista eikä rajoita koiran elämää. :)
Toki jos kohtauksia alkaa tulemaan solkenaan kannattaa käydä eläinlääkärin juttusilla. Silloin voi olla kyseessä nenäpunkki tai jotain aivan muuta.
Kääkkänä
 
Viestit: 44
Liittynyt: 14 Tammi 2010 18:49


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron