Mainoksia

Apua! Koiran maksa-arvot koholla

Apua! Koiran maksa-arvot koholla

ViestiKirjoittaja Gandalf » 26 Tammi 2014 13:15

Hei
Olisiko jollain kokemusta vastaavasta ja osaisi auttaa meitä. Sairaskertomuksemme alkaa viime keskiviikko-illalta. 4-vuotias beagle uroksemme alkaa yhtäkkiä yskiä ja kakoa kuin jotain olisi kurkussa. Kohtaus menee ohi, mutta iltapissatuksella koko ulkoilu on köhimistä. Mittaan koiran lämmön joka on lievästi koholla 39,3. Soitan päivystävälle eläinlääkärille joka kehottaa meitä tulemaan heti näytille.
Eläinlääkärissä todetaan kuumeen hivenen nousseen 39,6 ja hengitys on tiheää. Röntgenissä havaitaan vasemmalla puolella keuhkoissa varjostuma. Koira saa antibiootin ja kipulääkkeen ja sovimme kontrollin jo heti perjantaille.
Perjantaina röntgenkuvassa ei ole muutoksia. Koiralta otetaan verikoe jossa havaitaan kohollaan olevat maksa-arvot: afos huimat 992, alat 181 ja bilirubiini 15. Tulehdusarvot hiukan koholla leuk 12,8 ja crp 10. Lääkäri ei osaa selittää arvoja ja kehottaa varaamaan ajan maksaultraan.
Maksaultraan olemme menossa huomenna. Koiran vointi on melko hyvä. Kuumetta ei enää ole. Yskimistä silloin tällöin. Ei oksenna, ei ripuloi ja syö normaalisti. Ei juo normaalia enempää eikä myöskään pissailussa muutosta. Kuitenkaan koira ei ole normaali pirteä itsensä.
Koska koira on nuori, en halua uskoa kyseessä olevan syöpä, johon meitä kyllä kehotettiin varautumaan. Huoli on suuri! Siksi kyselenkin löytyykö muilta kokemuksia vastaavista oireista ja mikä niiden diagnoosi oli?
Gandalf
 
Viestit: 1
Liittynyt: 26 Tammi 2014 13:04

Re: Apua! Koiran maksa-arvot koholla

ViestiKirjoittaja Meeri » 28 Tammi 2014 16:48

Moi,
Minäkin kyselin täällä maksa-arvoista, näet viestini tuossa aika alussa. Kukaan ei vastannut. Tällä hetkellä tilanne on se että koirani on kastroitu viime perjantaina. Kastrointia enemmän pelkäsin noiden maksa-arvojen nousua.
Minun koirallani oli siis paha pissa- ja eturauhastulehdus ja epäsymmetrisesti laajentunut eturauhanen. Ei siis samanlaisia oireita kun sinun koirallasi mutta ajattelin nyt kirjoittaa kuitenkin. Koira ei myöskään oireillut pissatulehdustaan mitenkään muutoin kuin pissaamalla ja tiputtelemalla verta, ihan oli oma reipas itsensä.
Verikoe otettiin edellisellä käynnillä juuri tuon eturauhasen epäsymmetrisyyden vuoksi ja jos mitään ymmärsin niin juuri tuo Afos-arvo saattaa antaa viitteitä mahdollisesta kasvaimesta jossain, ei välttämättä siinä rauhasessa. Koiran afos-arvo oli normaali mutta Alat oli kolminkertainen 323.
Verikoe otettiin uudestaan perjantaina ja jos Alat olisi noussut olisi kastrointi unohdettu ja keskitytty hoitamaan maksaa. Mikä siinä sitten ikinä olikaan. Alat oli laskenut 182 eli suunta oli oikea ja koira voitiin kastroida. Nyt toivutaan siitä mutta maksa-arvot tsekataan vielä uudestaan.
Kysyin eläinlääkäriltä mikä tuon arvon nostaa niin sitä on vaikea sanoa. Koiralla oli pissassa myös reilusti oksalaattikiteitä en tiedä voiko ne jotenkin vaikuttaa maksaan.

Miten eläinlääkäri ei osannut selittää maksa-arvoja?? Ja mikä oli maksaultran tulos kun tätä kirjoittaessani olette siellä jo varmaan käyneet.

Tsemppiä kovasti, toivottavasti asiat kääntyy parhain päin!
Meeri
 
Viestit: 3
Liittynyt: 20 Tammi 2014 18:15


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa