Mainoksia

Koira ei voinut seistä

Koira ei voinut seistä

ViestiKirjoittaja Maarianne » 15 Joulu 2008 12:48

Heräsin yöllä siihen, ettei reilu kaksi vuotias westie-poikani päässyt jaloilleen vaan takatassut turhaan haroivat tyhjää. Koira joutui paniikkiin kuten myös minä. Nostin ukkelin sohvalle tutkiakseni tilannetta tarkemmin ja sama jatkui edelleen, aivan kuin takapää olisi ollut halvaantunut. Koira sylissä aloin soittamaan koirasairaalaan, mutta puhelun aikana aloin tuntemaan, miten takajalat taas alkoivat ottaa tuntumaa sylissäni. Nyt turrikka on taas aivan normaali eikä yöllisestä kohtauksesta ole tietoakaan. Koko episodi kesti ehkä vain noin puolitoista minuuttia.

Onko kenellekkään käynyt samalla tavalla? Koira oli ollut pari päivää hieman vaisuhko, ajattelin että johtuu vain siitä, että vatsa oli ollut hieman sekaisin. Voiko koiran jalat "puutua" samoin kuin ihmistenkin? Tai krampata?
Maarianne
 
Viestit: 4
Liittynyt: 15 Joulu 2008 12:36

Re: Koira ei voinut seistä

ViestiKirjoittaja tuijas » 17 Joulu 2008 16:23

Ennen nykyistä koiraani meillä oli labradorinnoutaja, jolla oli selässä välilevyongelmaa. Samalla tavalla oirehti, kipulääke ja lepo auttoivat.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Koira ei voinut seistä

ViestiKirjoittaja Maarianne » 22 Joulu 2008 13:35

Hei ja kiitos vastauksesta,

Tarina jatkui viime sunnuntaina. Koira köllötteli lattialla vieressäni ja kun lähti kävelemään, huomasin ettei kaikki ole nyt kohdillaan. Muutaman askeleen mitä ehti ottaa, näytti tosi huteralta ja siltä, että tassut pettävät alta aivan kohta. Nostin hauvan syliin ja siinä oli aivan rauhassa, ei tuntunyt panikoivan eikä läähättävän, mutta alkoi vapisemaan todella paljon. Tassuja en taas tuntenut hetkeen. Kohtaus kesti taas noin minuutin puolitoista ja sen jälkeen kaveri oli taas aivan oma itsensä.

Oliko teillä myös näitä oireita?

Soitin jo eläinlääkärille mutta aikoja on kuulemma mahdotonta saada tälle viikolle, sain vain kehotuksen seurata tilannetta ja jos pahenee, niin sitten pitää lähteä päivystykseen.
Maarianne
 
Viestit: 4
Liittynyt: 15 Joulu 2008 12:36

Re: Koira ei voinut seistä

ViestiKirjoittaja jkl » 22 Joulu 2008 19:40

tulee mieleen mäyräkoirahalvaus, ataxia, selkäongelmat, hermoissa ongelmat (epilepsia)...
jkl
 
Viestit: 2
Liittynyt: 22 Joulu 2008 19:35

Re: Koira ei voinut seistä

ViestiKirjoittaja tuijas » 23 Joulu 2008 11:02

Kyllä näitä oireita oli ja selän välilevyssä tuolloin ongelmaa. Kipulääkitys ja lepo, koittakaa jos saatte ajan jostain muualta.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Koira ei voinut seistä

ViestiKirjoittaja puttipää » 07 Tammi 2009 10:49

Hei, minulla on itsenäisyyspäivänä Espanjasta tullut "kulkukoira", n. kaksivuotias. Sillä on nyt ollut kolme ns. kohtausta ja oireet ovat aivan kuten Sinun koirallasikin. Nämä kohtaukset kestivät noin 5-10 minuuttia (aika tuntuu hirveän pitkältä tämmöisessä tilanteessa). Olen myös pitänyt koiraa sylissä enkä tiedä koska jalat ovat alkaneeet kantaa, mutta ankara vapina kesti näin kauan. Olemme menossa eläinlääkärille, toivottavasti apu löytyy. Viimeisin kohtaus tuli aamulenkillä ja kannoin koiran kotiin. Tosin hän painaa vain n. 7 kiloa.
puttipää
 
Viestit: 1
Liittynyt: 07 Tammi 2009 10:16

Re: Koira ei voinut seistä

ViestiKirjoittaja Maarianne » 03 Huhti 2009 14:43

Heippa,

Koirani sai diagnoosin viikko sitten ja se todellakin oli epilepsiaa kuten eläinlääkärin ensimmäinen diagnoosi olikin. Kävimme kuitenkin vielä Viikissä magneettikuvauksessa jossa mitään ei löytynyt, mutta aivosähkökäyrässä näkyikin sitten epileptistä toimintaa. Diagnoosi saatu, koira syö nyt lääkkeitä ja itselläkin olo on helpottunut kun syy näihin kohtauksiin on tiedossa.

Lääkkeenä meillä on Barbivet 30mg jota hän saa kahdesti päivässä puolikkaan tabletin. Sivuoireina meillä on ollut ruokahalun kasvua ja janoisuutta. Kysynkin teiltä joilla on ollut samoja kokemuksia, että onko nuo oireet hävinneet ajan myötä? Ei kuulosta vakavalta, mutta koira saattaa pissata sisälle yöllä ja iltalenkistä on aikaa vajaat viisi tuntia. Lisäksi koiralla on erittäin kiire ulos kun töistä olen kotiin päässyt. Lääkeseloste lupaa sivuoireiden katoavan, mutta onko teillä kokemuksia?

Hauskaa kevään jatkoa kaikille =)
Maarianne
 
Viestit: 4
Liittynyt: 15 Joulu 2008 12:36

Re: Koira ei voinut seistä

ViestiKirjoittaja tuijas » 06 Huhti 2009 10:42

Oireiden pitäisi ajan myötä helpottaa, kontrollikäynnillä mitataan lääkeaineen pitoisuus veressä, joka auttaa sopivan annoksen määrittämisessä.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa