Sivu 1/1

Mopsi - "ryystämiskohtaukset" - kuolaus

ViestiLähetetty: 26 Elo 2015 19:31
Kirjoittaja herrahoo
Hei!

Meillä 1,5 vuotias mopsiuros. 5 päivää sitten sai ulkoillessansa yhtäkkiä ns. ryystämiskohtauksen, eli henki meinaa salpautua kun ilma ei kulje nenän läpi, ja kyljet menevät lommollensa kun pitää koittaa ilmaa haukkoa. Siis 1. kerta kun näin käy. Samalla alkoi suun oikean puolen kuolan eritys. Aiemmin ei ole koskaan kuolannut. Tyyny on märkä, kun on siinä tovin maannut. Vain siis toinen puoli kuolaa. Koira on tosi rauhallinen ollut, ollen aiemmin erittäin vilkas. Varmasti myös ihmettelee epämiellyttävää oloa.

Tänään ei eläinlääkäri löytänyt mitään poikkeavaa esim. suusta, joka selittäisi kuolaamisen. Limakalvot, ikenet ja hampaat siis ok. Kitapurke paksuhko, mutta ei eläinlääkärin mielestä "pahimmasta päästä".

Koira lipoo myös tiuhaan tahtiin kirsuansa, joka myös erittänyt nestettä aiempaa enemmän.

Joillain vastaavia kokemuksia? Mietimme vain tuota kuolaamista, että mistä johtuu.

Re: Mopsi - "ryystämiskohtaukset" - kuolaus

ViestiLähetetty: 01 Syys 2015 17:59
Kirjoittaja sahrami
Olikohan kyse kuitenkin reverse sneezing-kohtauksesta? Katso youtubesta videolta näyttääkö samalta. Kyseisen oireen voi aiheuttaa mikä tahansa nenäontelossa ärsyttävä asia, ja sierainten jatkuva vuotaminen viittaisi myös siihen että vika voisi olla nenässä. Usein epäillään nenäpunkkia oireilun aiheuttajaksi, mutta yhtä hyvin kyseessä voi olla vaikkapa nenän vierasesine tai muu ärsytys. Parhaiten syy luultavasti selviäisi nenäontelon tähystystutkimuksessa.