Mainoksia

jotain on vialla, mutta mitä?

jotain on vialla, mutta mitä?

ViestiKirjoittaja tuuliajolla » 10 Helmi 2009 14:20

Hei!

Koirallani, sekarotuinen ( sakemanni-nöffi-mastiffi-karjalankarhukoira-belgianpaimenkoira ) ja 5,5 vuotias, on oireita, joihin haluaisin apua. Eli koirani saa välillä kohtauksia, joilloin sen on pakko saada jotakin karheaa nieltäväksi. Viime lauauntaina koirani soi remmiään, tyttäreni pupupipon korvat, ja kasan paksua verkkoa. Näitä kohtauksia ei ole usein, edellinen oli syksyllä, mutta ei ollut näin paha. Kohtauksia edeltää muutaman päivän "kiukkuisuus". Koirallani on tullut käsittämätön ruokahalu,tuntuu, ettei se ole kylläinen koskaan, koira joka ei ole koskaan ottanut pöydältä ruokaa edes yksin ollessaan, on ruvennut availemaan mm. avaamattomia konvehtirasioita. Karvanlähtö on valtavaa, varsinkin etu - ja takalonkkien aluielta lähtee tuppona karvaa. Lisäksi koiralleni on tullut aivan mahtavat ilmavaivat nukkumaan mennessään. Koirani nukkuu sängyn vieressä ja haju on aivan kamala, maha lisäksi korisee joskus aivan holtittomasti. Mikä ihme koirallani voisi olla?
Olen menossa eläinlääkärin kahden viikon päästä, mutta olisi mukavaa, jos olisi esittää eläinlääkärille viitteitä mistä tutkia. Eläinlääkärini puhuu hyvin huonosti suomea.
tuuliajolla
 
Viestit: 4
Liittynyt: 10 Helmi 2009 14:08

Re: jotain on vialla, mutta mitä?

ViestiKirjoittaja tuijas » 11 Helmi 2009 09:38

Hei, jatkuvaa nälkää aiheuttavia sairauksia voivat olla esimerkiksi sisäloiset, sokeritauti (tietyssä vaiheessa, myöhemmin voi olla ruokahaluton), kilpirauhasen liikatoiminta ja myös haiman vajaatoiminta ja imeytymishäiriöt/puutostilat. Vaihtoehtoja on monia ja kaiken tutkiminen voi olla hintavaa, mutta toki mahdollista. Toisaalta tällainen erilaisten esineiden pureskelu voi johtua myös turhautumisesta, ja tällöin koiralle olisi yksinkertaisesti kehitettävä tekemistä. Ilmavaivat voivat johtua esimerkiksi sopimattomasta ruokavaliosta. Koiralle, joka kärsii ilmavaivoista, olen neuvonut kokeilemaan yksinkertaistettua ruokavaliota tai erikoisruokavaliota (ruoansulatushäiriöistä kärsiville koirille tarkoitettuja). Onko koirasi laihtunut hiljattain? Juoko koirasi enemmän kuin aiemmin? Hyvä että olet varannut eläinlääkäriin ajan.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: jotain on vialla, mutta mitä?

ViestiKirjoittaja tuuliajolla » 11 Helmi 2009 10:48

Koirani on kyllä laihtunut, ei paljon, mutta kuitenkin. Kohtaukset, jolloin koira hamuaa kangasta alkaa yleensä levottomuudella ja nieleskelyllä. Koirani usein myös hieroo ikeniään mattoa tai lattiaa vasten, mutta en ole löytänyt niistä mitään poikkeavaa. Koirani ei kuitenkaan rapsuttele iteään. Kohtaus tuli taas eilen, mutta ei ollut yhtä paha kuin lauantaina. Pihalle päästyään etsi lumen alta ruohoa ja kohtaus meni hiljalleen ohi. Tänään purkaa "kipuaan" haukkumalla pihan linnuillekin.
Näkyykö haiman ja kilpirauhasen poikkeava toiminta verikokeissa? Ajattelin, jospa pyytäisin eläinlääkäriä kuvaamaan vatsan ja ottamaan verikokeet. Viimeksi kun käytin koiraa eläinlääkärissä kohtausten vuoksi saimme närästyslääkettä ja taputuksen päähän. Lääke ei auttanuut, mutta eläinlääkäri sanoi, että jos vatsassa on jotakin niin koira ei syö. Ja meidänhän syö, kylläiseksi kun ei tunnu tulevan..
Olen madottanut koiran toissa viikolla, ja koira syö lammas-riisi papanoita, joissa ei ole soijaa, vehnää, naudanlihaa yms. allergisoivia aineita.
tuuliajolla
 
Viestit: 4
Liittynyt: 10 Helmi 2009 14:08

Re: jotain on vialla, mutta mitä?

ViestiKirjoittaja tuijas » 13 Helmi 2009 09:03

Tilanne on kieltämättä hieman erityislaatuinen, mutta ainakin nämä perusveriarvoja olisi syytä kartoittaa ja kuvauskin on hyvä idea.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: jotain on vialla, mutta mitä?

ViestiKirjoittaja siljapulkkinen » 18 Helmi 2009 10:07

Hei! Koirallani oli vastaavanlaisia outoja oireita, nieleskelyä, ruohon ja maan syömistä ja yllätinpä sen myös syömästä verhon alareunan hapsuja. Syyksi paljastui tulehdus nielurisoissa ja lääkkeeksi saatiin Synolux-antibiootti.Pyydä siis että eläinlääkärisi katsoo kurkkuun!
siljapulkkinen
 
Viestit: 1
Liittynyt: 18 Helmi 2009 09:55

Re: jotain on vialla, mutta mitä?

ViestiKirjoittaja tuuliajolla » 25 Helmi 2009 21:54

Kiitos vinkistä! Huomenna päästään vihdoin vastaanotolle!
tuuliajolla
 
Viestit: 4
Liittynyt: 10 Helmi 2009 14:08

Re: jotain on vialla, mutta mitä?

ViestiKirjoittaja tuuliajolla » 27 Helmi 2009 11:57

Nyt olemme käyneet eläinlääkärissä. Saimme Fenobarbital Recip 100mg nimistä lääkettä. Sitä annetaan kahdesti päivässä. Eläinlääkäri ei epäillyt epilepsiaa, mutta saa suljettua monia sairauksia pois. Minulle ei selvinnyt mitä, mutta ilmeisesti joitain "päästä" johtuvia kuitenkin. Tuleeko kenellekään mieleen millaisia saurauksia voi olla, joissa on samanlaisia oireita kuin koirallani, ja ne johtuvat "päästä"? Ruoka-aineallergian lääkäri sulki pois, koirani oireet eivät siis ole allergiasta johtuvia.

Verikokeita ei tällä kertaa otettu, mutta ymmärtääkseni seuraavalla käynnillä ne pitää ottaa jo tuon lääkkeenkin takia.

Onko kellään tietoa miten lääke vaikuttaa koiran käyttäytymiseen? Kysyhän on rauhoittavasta lääkkeestä ja mietin, miten lääkettä saava eläin käyttäytyy, tuleeko siitä aggressiivinen, koska yrittää tokkurasta huolimatta puollustaa itseään? Miten lääke vaikuttaa maksaan ja muihin elimiin?
tuuliajolla
 
Viestit: 4
Liittynyt: 10 Helmi 2009 14:08

Re: jotain on vialla, mutta mitä?

ViestiKirjoittaja tuijas » 28 Helmi 2009 17:20

Hei, ei se lääkitys aggressioita lisää. Voi vaikuttaa maksa-arvoja nostavasti ja tätä seurataan säännöllisin verinäyttein. Samoin seurataan lääkeaineen pitoisuutta veressä, jotta lääkitys on riittävällä tasolla.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa