Mainoksia

näppylä, patti vai loinen?

näppylä, patti vai loinen?

ViestiKirjoittaja neroko » 17 Helmi 2009 17:16

Käännyin tämän foorumin puoleen kun en tiedä mistä lähtisin. Koitin selailla edeltäviä viestejä mutten löytänyt vastaavaa. Koiralleni ilmestyi päivässä pieni patti keskelle kuonoa, joka muistuttaa hyvin paljon punkkia ulkonäöltään, mutta on ihon alla. Patti ei punoita, eikä näytä häiritsevän koiraa. Karvoja ei patin alueella ole. Patti on noin sentin halkaisijaltaan ja puolisen senttiä korkea. Pari päivää sitten puhdistin sitä vedellä ja puhdistusaineella ja jostain patin juurelta tuli pieni määrä ns.rasvaa kuten finnistä ja verta. Nyt tutkin sitä taas eikä ihossa näy minkään näköistä reikää tai vuotokohtaa enää, mutta patti on siinä edelleen ja se on melko kova. Patti on ollut saman näköinen nyt kaksi viikkoa, eikö näytä lähtevän siitä mihinköön. Koirani on isokokoinen sekarotuinen 5vuotias leikattu uros ja asumme barcelonassa. Osaisiko kukaan neuvoa, voiko kyseessä olla jokin loinen, vai tuleeko koirille syyliä/näppylöitä muuten vaan vai kannattaako mennä eläinlääkäriin? Onko vaiva vaan kosmeettinen vai pitääkö alkaa olla huolissaan.

Samaan rykäisyyn vielä kysyn, osaisiko joku neuvoa mikä olisi paras varotoimenpide kirppujen ja muiden ulkoloisten häätöön tällä ilmastovyöhykkeellä? Viimeksi käytin kirppupantaa, mutta huomasin, että se vaikutti koirani hajuaistiin aika merkittävästi (piilottelen usein koiralle nameja metsään josta se saa ne sitten etsiä, pannan kanssa ne ei löydy). Ystävältäni kuulin myös, että tipat jotka laitetaan turkkiin imeytyvät koiran verenkiertoon ja eivät tästä syystä sovi ympärivuotiseen käyttöön.

Kiitollisena kaikista vastauksista odottelen...
neroko
 
Viestit: 1
Liittynyt: 17 Helmi 2009 16:49

Re: näppylä, patti vai loinen?

ViestiKirjoittaja tuijas » 18 Helmi 2009 10:07

Hei, kyseessä voi olla esimerkiksi talirauhaskasvain. Talirauhaskasvain on yleensä hyvänlaatuinen uudismuodostuma, joka voidaan kirurgisesti poistaa. Tulehtuneet ja antibioottihoitoon vastaamattomat tai suuriksi kasvavat patit tulee poistaa. Mainitsemasi patti on hieman hankalassa paikassa, joten sitä voisi käydä näyttämässä eläinlääkärille. Kyllä eläinlääkärin määräyksellä saatavat nahalle laitettavat loishäätö"tipat" on tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa