Mainoksia

Oudot virtsaamisvaikeudet

Oudot virtsaamisvaikeudet

ViestiKirjoittaja anx » 19 Helmi 2009 10:47

Olen todella huolissani vanhasta uros koirastani, jolle on ilmaantunut erikoinen pissavaiva. Vaiva on kestänyt jo useita viikkoja ja asian tiimoilta olemme käyneet useita kertoja eläinlääkärillä ja olemme olleet udeasti yhteydessä mm. puhelimitse. Koirani pissaa vaivanloisesti. Hän saattaa painaa etupäätään alaspäin samalla työntäen pissaa ulos. Rakko tyhjenee, mutta pissaamisyritykset jatkuvat vielä senkin jälkeen. Sisätiloissa ongelma ei näy vaivaavan.

Ensimmäisellä lääkärikäynnillä koirani ultrattiin, otettiin röntgenkuvat, pissanäyte tutkittiin ja verikoe. Muualta ei löytynyt mitään muutoksia paitsi maksa-arvot ovat huippukorkeat ja tulehdussoluja oli veressä. Maksa-arvojen takia koirani määrättiin erikoisruokavaliolle loppuelämäkseen. Pissassa siis ei ollut tulehdusta eikä viljelyssäkään löytynyt bakteereja. Itse rupesimme epäilemään muutaman viikon jälkeen esinahan tulehdusta johon saimme antibiootit ja kotihoito-ohjeet. Tämä edellinen lääkärikäynti oli siis torstaina. Sunnuntaina keksin kokeilla mahdolliseen esinahan tulehdukseen betadine-liuosta laimennettuna ja samaisena päivänä jouduimme antaa myös peräruiskeen ummetuksen takia. Heti kakkaamisen jälkeen ja ensimmäisen betadine-ruiskutuksen jälkeen pissavaiva näyttikin helpottuneen huomattavasti! Tiistaihin mennessä vaiva oli lähes poissa eikä "tyhjiä" kyykkimisiä enää ollut. Oliko taika betadinessa vai kakkaamisessa sillä eilen (keskiviikkona) vaiva näytti hiipivän takaisin vaikka betadinea oli edelleen laitettu päivittäin. Voiko tämä pissavaiva johtua ulosteen kerääntymisestä paksusuoleen vaikka kakkaa on päivittäin jonkin verran tullut uloskin? Mikä avuksi?
anx
 
Viestit: 4
Liittynyt: 19 Helmi 2009 10:33

Re: Oudot virtsaamisvaikeudet

ViestiKirjoittaja tuijas » 20 Helmi 2009 14:35

Vanhojen uroskoirien melko yleinen virtsavaivojen aiheuttaja on suurentunut eturauhanen, joten ainakin se mahdollisuus kannattaa poissulkea (näin on ehkä jo tehty). Maksa-arvot tulisi kontrolloida jonkin ajan päästä. Ummetukseen voi tilapäisesti antaa parafiiniöljyä (apteekista ilman reseptiä).
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa