Mainoksia

ihmisen lääkkeet koiralle

ihmisen lääkkeet koiralle

ViestiKirjoittaja mimmuli73 » 19 Helmi 2009 11:34

Voiko koiralle antaa ihmiselle tarkoitettua V-PEN penisiliiniä ? Kaverilla on sekarotuinenkoira jolla on korvatulehtunut ja haisee pahalle niin antaa tätä lääkettä sille. Ei ole käyttänyt eläinlääkärissä koiraansa.
mimmuli73
 
Viestit: 1
Liittynyt: 19 Helmi 2009 11:25

Re: ihmisen lääkkeet koiralle

ViestiKirjoittaja Nor » 19 Helmi 2009 15:22

Omin päin ihmisten lääkkeitä ei saisi koiralle lähteä antamaan.
Joskus jotkin lääkkeet ovat ristikkäiskäytössä ihmisillä ja eläimillä, mutta En löytänyt V-Penin tiedoista mitään, mikä viittaisi sen olevan eläimille sopiva lääke.
V-Pen sitä paitsi ei tehoa kaikkiin (ihmisen) korvatulehduksen aiheuttajiin, joten ystäväsi tulisi käyttää koiraansa lääkärin vastaaotolla. Yleensä koirille annetaan myös jotain korvanpuhdisteliuosta (EpiOtic etc), jolla ylimääräinen möhnä saadaan pois, ja mahdolliset ihovauriot hoidettua.

Eläinten tulehdustilat harvemmin ovat sellaisia, että ns. maallikko niitä saa hoidettua ihan tuosta vain. Joillain toimilla saattaa olla eläimelle myös kohtalokkaita seurauksia.
Nor
 
Viestit: 24
Liittynyt: 11 Tammi 2009 19:09
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: ihmisen lääkkeet koiralle

ViestiKirjoittaja Neri » 20 Helmi 2009 11:34

Ihmisten lääkkeitä ei tulisi koskaan antaa eläimille ilman eläinlääkärin määräystä. Jotkin ihmisten lääkkeet ovat eläimille jopa vaarallisia.

Ensiapuna korvia voi puhdistaa esimerkiksi jo mainitulla EpiOticilla, mutta suosittelen eläinlääkäriin menoa, jotta korvaongelmien syy selviäisi. Varsinkin hiiva voi olla harmittavan pitkäaikainen ja hankala nujerrettava. Mitä pikemmin oikeanlaisen hoidon saa alulle, sen parempi.
Neri
 
Viestit: 6
Liittynyt: 18 Helmi 2009 13:07


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa