Mainoksia

OD:n vaihtoehtoisista hoitotavoista

OD:n vaihtoehtoisista hoitotavoista

ViestiKirjoittaja Hyacinth » 20 Helmi 2009 16:28

Hei!
Meillä on tänään 4v. täyttävä labradoriuros. Suloinen,vilkas ja iloinen, mutta sairas. 5kk:n iässä sillä todettiin OD molemmissa takakintereissä. Lääkäri antoi sille ennusteen: 5v. kohtuullisen hyvää elinaikaa. Leikkaus ei hänen mielestään ollut hyödyllinen, eikä pidemmän päälle avuksikaan koirallemme. Silloin poika sai lääkitykseksi kortisonia,
aluksi 2,5mg/vrk + ravintolisät. Lääkitysmäärää sovittiin lisättäväksi oireilun mukaan(Ontuminen). Nyt on kulunut 3,5v sairauden toteamisesta, ja lääkitysmäärää on aika tavalla vaihdeltu. Tällä hetkellä olemme pärjänneet alkuperäisellä määrällä 2,5mg/vrk, mikä onkin erinomainen asia, koska isompi määrä aiheutti suolistossa jatkuvaa tulehdusta.
Tilanne on tällä hetkellä rauhallinen.
Nyt olen keskustellut nuorempien eläinlääkärien kanssa lääkitys-asiasta, ja heidän mielestään koirallemme kannattaisi aloittaa särkylääkitys kortisonin sijaan. Ymmärtääkseni kortisonin lopettaminenkin saattaa aiheuttaa koiraparalle murheita. En oikein tiedä mitä tässä tilanteessa kannattaisi tehdä, keneen luottaa. Uudet eläinlääketieteen opiskelijat Helsingissä kertovat myös OD:tä hoidettavan pääsääntöisesti särkylääkkeiden kanssa.
Mitä mieltä olette asiasta?
Koiramme liikkuu hyvin, ontumatta ja reippaasti. Oletan sen olevan melko hyvävointinen sen käyttäytymisestä päätellen. Koiramme hyvinvoidessa mekin voimme hyvin.
Hyacinth
 
Viestit: 1
Liittynyt: 20 Helmi 2009 15:47

Re: OD:n vaihtoehtoisista hoitotavoista

ViestiKirjoittaja tuijas » 21 Helmi 2009 09:25

Kortisonin pitkäaikaiset haittavaikutukset ovat lihaskato, tulehdussairaudet jne. Koska kortisonilla on näitä haittavaikutuksia, käytetään tulehduskipulääkkeitä enemmän (koirille omansa). Kortisoni tulee lopettaa erittäin varovasti vähitellen annosta pienentäen, silloin se ei ole vaarallista.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa