Sivu 1/1

Koiran nisässä patti

ViestiLähetetty: 21 Helmi 2009 19:33
Kirjoittaja oikmar-2
Vuonna 1994 syntynyt saksanpaimen-karhukoiran risteymä naaraspuolinen koira,on kuin saksanpaimen koira,ollut terve koko ikänsä,pari vuotta sitten korvassa nestekeräymäpatti,
joka tyhjennettiin.
Nyt kun oli juoksuaika,pari kuukautta sitten,oli ilmeisesti jotakin tulehdusta näillä alueilla,
oli pahanhajuinen,kuin syövässä ja ehkä oli vertakin virtsassa,hengitys haisi.

Nyt ollut kuukauden verran nämä oireet pois,ja ilmestynyt nisään kova patti noin 6x4 sentin
kokoinen osittain tumman punainen, jota ei arista,eikä koira enää haisekkaan ja kuntokin on hyvä,eikä muitakaan oireita ole ilmennyt.

Re: Koiran nisässä patti

ViestiLähetetty: 22 Helmi 2009 11:40
Kirjoittaja Nor
Koska patti on noin suuri kyseessä voi olla nisäkasvain, joka tulisi näyttää eläinlääkärille.

Re: Koiran nisässä patti

ViestiLähetetty: 16 Maalis 2009 22:11
Kirjoittaja sasu
Koirallani (10v narttu) todettiin kasvain kahdessa nisässä.
Ell oli automaattisesti sitä mieltä, että leikataan. Onko operaatio kuinka suuri?
Kuinka usein kyseessä on pahanlaatuinen kasvain? Käsittääkseni pahanlaatuiset voivat ärhäköityä aikalailla. Kannattaako leikkaus vanhalle koiralle?

Re: Koiran nisässä patti

ViestiLähetetty: 17 Maalis 2009 11:14
Kirjoittaja Nor
En osaa sanoa operaation suuruudesta, mutta leikaus on varmasti paras vaihtoehto vaikka narttu onkin jo vanhanpuoleinen. Nisäkasvaimet ovat sekamuotoisia eli ne voivat muodostua nopeasti pahanlaatuiseksi ja kaikkein ärhäköin nisäkasvain kasvaa nopeasti ja aiheuttaa kivuliasta turvotusta nivusten rintarauhasissa.
Joskus nisäkasvaimet myös tulehtuvat ja tästä johtuu että nisäkasvaimen "lisäsairauksiin" lukeutuu useassa tapauksessa vaikeanpuoleinen bakteeri-infektio.
Selkeät kasvainmassat on poistettava ja se tapahtuu poistamalla rintarauhanen tai osa siitä.

Re: Koiran nisässä patti

ViestiLähetetty: 18 Maalis 2009 10:39
Kirjoittaja tuijas
Samaa mieltä kuin Nor. Jopa puolet maitorauhaskudoksen kasvaimista ovat pahanlaatuisia. Jos kyseessä on erittäin suurikokoinen koira tai sairastava yksilö, voi elinikää olla vain vähän jäljellä ja tällöin ei aina leikata. Pääsääntöisesti kasvaimet poistetaan myös vanhalta koiralta.

Re: Koiran nisässä patti

ViestiLähetetty: 21 Maalis 2009 20:42
Kirjoittaja sasu
Kiitoksia vastanneille!

Musta näyttää siltä, että nyt vajaan viikon aikana toinen kasvaimista on kasvanut :(
No ensi viikolla leikkaukseen..

Re: Koiran nisässä patti

ViestiLähetetty: 25 Huhti 2009 20:42
Kirjoittaja rakoliina
Meillä on kohta 10kk ikäinen monirotuinen tyttö koira. Nyt vasta oli neidillä ensimmäiset juoksut, jotka alkavat olla nyt loppumaisillaan. Juoksujen loppuvaiheilla koiralle tuli mahaan ja nisien ympärille rupimaista ihottumaa. Ajattelinpa seurailla tässä loppu juoksujen ajan että mihin suuntaan tilanne etenee. Nyt sitten ihottumat on vaan menneet pahemmaksi, aivan ihoa lähtee ja koira koko ajan hirveästi nuolee ja rapsuttaa ihottumia. Tänään sitten huomasin että yhden nisän viereen oli ilmestynyt omituinen patti, mistähän voisi olla kyse? käytänkö eläinlääkärillä? Koira ei paljolti reagoi kun pattia koskettelee. Patti näyttää "tulehtuneelta tosi isolta finniltä" omiin silmiin, eikä nestettä ainakaan tunnu tulevan. Huolestuttaa:(

Re: Koiran nisässä patti

ViestiLähetetty: 26 Huhti 2009 10:12
Kirjoittaja maria n
Hei!
Suosittelen että käyt eläinlääkärillä koirasi kanssa. Minusta kuulostaa enemmän siltä, että koirallasi on ihotulehdus mahassa. On aika epätodennäköistä, että noin nuorella koiralla olisi maitorauhaskasvain (ts nisäkasvain). Joka tapauksessa en usko että koirasi paranee itsestään, vaan sen perusteella mitä olet kertonut arvelen sen tarvisevan eläinlääkärin hoitoa, antibioottikuurin jne. Toivottavasti koirasi saadaan kuntoon!

Re: Koiran nisässä patti

ViestiLähetetty: 14 Joulu 2009 19:52
Kirjoittaja sasu
Nyt 9 kuukautta leikkauksen jälkeen, koirallani on jälleen nisässä kasvain. Edelliset kasvaimet olivan hyvänlaatuisia. Voisiko olettaa, että nyt olisi kyse samanlaisista?
Ikää koiralla nyt 11 ja jälleen mietin onko leikkaus enää järkevää tuon ikäiselle koiralle?
Patti ei vaivaa koiraa millään tavalla, ainakaan tällä hetkellä. Hankalaa..

Re: Koiran nisässä patti

ViestiLähetetty: 18 Joulu 2009 13:02
Kirjoittaja tuijas
Kyllä uudetkin patit voidaan poistaa vanhoilta muuten perusterveiltä koirilta. Maitorauhaskasvaimet ovat melko usein pahanlaatuisia. Voit vielä keskustella hoitaneen eläinlääkärin kanssa. Jos koirallasi on jokin yleissairaus, voi se vaikuttaa leikkauspäätökseen.