Mainoksia

Häntä häiritsee

Häntä häiritsee

ViestiKirjoittaja reppuri » 28 Helmi 2009 09:22

Moi! Meillä on perheessä 8v dobberinarttu jolla on noin kk sitten tullut hirveä tarve jahdata häntäänsä, kun saa sen kiinni puree sen ihan verille. On käyty eläinlääkärissä ko aiheen takia ja sai rasvaa ja penisiliiniä jos on joku tulehdus.
Ei mitään apua vaan tilanne vaan pahenee koko ajan. Pitää sisälläkin pitää hihnassa ettei pääsisi pyörimään. Meillä on toinen uros dobberi 4v ja jos se menee nartun lähelle se saa heti kuonoon. Ovat olleet jo meillä yhdessä yli 3 vuotta ilman ongelmia. Voiko joku kertoa mikä nartulla vikana ja mikä avuksi kun meidän eläinlääkäri ei keksi syytä.
Alkaa kohta mennä pinna.
reppuri
 
Viestit: 2
Liittynyt: 28 Helmi 2009 09:02

Re: Häntä häiritsee

ViestiKirjoittaja tuijas » 28 Helmi 2009 17:37

Onko koiran elämäntilanteessa tapatunut muutoksia eli voisiko stressi aikaansaada käytöksen. Näin nimittäin on joskus. Tietysti myös tulehtunut hännänpää vaivaa ja arpikudos voi kutittaa. Häntää on vaikea saada paranemaan. Joskus pahasti tulehtunut häntä on jouduttu jopa amputoimaan, mutta toivottavasti saatte tulehduksen kuriin muuten. Oletteko käyttäneet kauluria? Hihnassa koiraa ei sisätiloissa voi pitää jatkuvasti. Hännänpään jatkuva rikkoontuminen tulisi estää eli hännänpää tulisi suojata esim. taitoksilla, pumpulilla ja sideharsolla.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Häntä häiritsee

ViestiKirjoittaja reppuri » 01 Maalis 2009 10:22

Koirien elämäntilanteessa ei ole tapahtunut muutoksia viimeisten vuosien aikana. Olisikohan
tarvetta vielä toiseen penisiliinikuuriin. Olemme putsanneet hännän päivittäin ja laittaneet siihen sidoksia jos jonkun näköisiä, mutta ei ne pysy siinä kuin hetken kun ne on revitty pois.
Kauluria emme ole pitäneet kun se on hankala, meillä on kolme kerrosta ja portaikossa käy kaulurin kanssa hirveä kolina ja pauke. Hännän amputaatioon emme ole halukkaita.
reppuri
 
Viestit: 2
Liittynyt: 28 Helmi 2009 09:02

Re: Häntä häiritsee

ViestiKirjoittaja tuijas » 03 Maalis 2009 10:51

Juu se amputointi tulee lähinnä kyseeseen niille tapauksille, joille mikään muu ei auta. Kääröjä on vaikea saada pysymään, voit kokeilla esim. taitoksia + pumpulia+sideharso+liimaside (tämä pysynyt jonkin aikaa). Lisäksi tarvitset kaulurin. Kaulurit ovat hankalia, joskus ainoa vaihtoehto. Voi olla että uusi kuurikin on aiheellinen, mutta häntä olisi silti suojattava.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa