Mainoksia

Suuren koiran iho oireet

Suuren koiran iho oireet

ViestiKirjoittaja Titzukka » 08 Maalis 2009 16:23

Meillä on 4 vuotias kaukasianpaimenkoira narttu,jolla on ollut useasti vale raskauksia.Nytten syksyllä valeraskauden jälkeen koira pudotti turkkinsa lähes kokonaan pois(kainalot ja rinta oli lähes kalju).Säikähdin ja vein koiran eläinlääkäriin ja lääkäri sanoi mitään tutkimatta että se on vain hormooni häirion aiheuttama.Mutta sama toistui taas,Ensin tuli vale raskaus(ei juoksuja) ja nytten koira puottaa taas kaiken karvan,ensin pohja villan ja sitten päälly karvan.Huomasin myös että kuukauden sisällä koiran mahan alunen on tummunut täyteen suuria tummia läiskiä =(
Mikä siis voisi olla kyseessä? onko tämä nytten oire esim iho syövästä?ja voikohan sitä mitenkään hoitaa ja onko kokemusta vastaavasta?

-Titzukka-
Titzukka
 
Viestit: 2
Liittynyt: 08 Maalis 2009 16:12

Re: Suuren koiran iho oireet

ViestiKirjoittaja tuijas » 11 Maalis 2009 08:56

Mielestäni nämä tummumat ovat pigmenttiä niin voivat niinikään liittyä hormonaalisiin muutoksiin. Jos kuitenkin ovat jotenkin kohollaan tai kuopallaan ihosta tai vaivaavat koiraa, olisi syytä viedä koira eläinlääkäriin.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Suuren koiran iho oireet

ViestiKirjoittaja Titzukka » 11 Maalis 2009 16:51

Hei Tujis.
Läikät ovat alamahan kohdilla,en ole huomannut ainkaan vielä että ne olisi kohollaan tai kuopallaan(onneksi).
Muualla koirassa en ole havainnut tätä pikmentti muutosta kuin tosissaan mahassa.Nartulla olisi pennut suunnitteilla mutta itseäni hieman järisyttää nämä iho muutokset joidenka ansiosta en ole enää niin varma edes pennutuksesta.Koira ei tosin ole itse mitenkään reagoinut niihin siis esin nuollut tai muuten putsannut tummaa aluetta että en usko että ne olisi mitenkään arat tai kipeät koska antaa koskea ja käsitellä normaalisti myös näitä kohtia=)
Titzukka
 
Viestit: 2
Liittynyt: 08 Maalis 2009 16:12

Re: Suuren koiran iho oireet

ViestiKirjoittaja tuijas » 13 Maalis 2009 09:23

Mielestäni tämä ei estä pennutusta, mutta voithan toki viedä koirasi eläinlääkäriin terveystarkastukselle (joka tapauksessa hyvä ennen astutusta). Tällöin iho voidaan tutkia tarkemmin ja hoitaa ennen astutusta (jos tarvetta on).
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa