Mainoksia

Miksi koiran korvista lähtee karva?

Miksi koiran korvista lähtee karva?

ViestiKirjoittaja silakka » 22 Maalis 2009 11:33

Mistä voisi johtua, että koiran korvista, erityisesti korvien reunoista, lähtee karva?

Koiramme on 5-vuotias sekarotuinen keskikokoinen narttu, rotuina kenties norjanharmaata, porokoiraa, ehkä saksan- tai belgianpaimenkoiraa tai vastaavia muita pystykorvaisia rotuja. Emme ole aivan varmoja roduista. Koiralla on kuitenkin pystyt korvat ja tuuhea kippurahäntä, karva on tuuhea ja paksu, aluskarva vaaleanharmaa ja päällyskarva musta ja hiekanvärinen. Aluskarvaa irtoaa paljon ympäri vuoden. Muualla kehossa karvanlähtö on tasaista eikä mitään kaljuja kohtia tai erityistä hilseilyä ole esiintynyt, mutta viime talven aikana koiran korvista, erityisesti korvien reunoista ja korvalehden ulkopuolelta, on lähtenyt kovasti karvaa. Korvien valkoinen iho paistaa läpi ja etenkin korvien reunoissa iho on ikäänkuin paksuuntunut ja näyttää siltä, kuin se hilseilisi kovasti. Hilsettä ei kuitenkaan irtoa, jos korvan reunaa ei rapsuta.

Koira on perusterve, ainoastaan kerran sillä on ollut korvapunkkia, joka lähti korvatipoilla muutamassa päivässä. Ruokimme sitä monipuolisesti sekä kypsällä että raa'alla jauhelihalla, luilla, purkkiruoalla sekä vehnättömällä kuivaruoalla. Lisäravinteina se saa lohiöljyä sekä kylmäpuristettua rypsiöljyä.

Ongelma on vain pahentunut talven aikana ja nyt koiramme korvat ovat jo hyvin surullisen näköiset. Ennen sillä oli ihanan kauniit silkinpehmeät korvat, nyt se näyttää lähinnä siltä, että sillä on jokin outo puutostila. Olen epäillyt puutoksia ja allergioita, mutta olisi aika erikoista, jos allergiaa ei esiintyisi missään muualla kuin korvissa.

Olisin erittäin kiitollinen ja helpottunut, jos saisin vinkkejä tai ratkaisun tähän ongelmaan.
silakka
 
Viestit: 2
Liittynyt: 22 Maalis 2009 11:14

Re: Miksi koiran korvista lähtee karva?

ViestiKirjoittaja tuijas » 23 Maalis 2009 09:20

Mahtaako koirallasi olla korvien reunojen kaljuuntumisen lisäksi kutinaa? Jos rapsutat tai hierot korvan reunaa, rupeaako koirasi takajalka kapsuttamaan? Asuuko lähettyvillä kettuja tai supikoiria tai onko koirasi runsaasti tekemisissä muitten koirien kanssa?
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

Re: Miksi koiran korvista lähtee karva?

ViestiKirjoittaja silakka » 23 Maalis 2009 23:46

Koiramme rapsuttelee itseään aika paljon, mutta ei erityisesti korvista. Olen ajatellut että rapsuttelu on lähinnä psyykkistä, koska sitä tapahtuu eniten kun koira on jännittynyt tai hermostunut. Lisäksi se puhdistaa joka päivä tassujaan ja lonkkiaan "natustelemalla." Tämä on kuitenkin ihan kohtuullista eikä mitään karvanlähtöä tai kaljuuntunista ole muualla kehossa esiintynyt. Korvat eivät tunnu kutiavan eikä koira ravistele päätään.

Koira oli juuri pesulla ja kun äsken rapsuttelin korvan reunaa, paksuuntuneet kohdat olivat pehmentyneet ja niistä lähti valkoista hilseilevää nahkaa vähän samoin kuin ihmisen kovettuneista kantapäistä suihkun jälkeen. Koiran takajalka toden totta alkoi hieman kapsuttaa ja ilme oli nautinnollinen, eli jonkinlaista kutinaa korvissa kyllä on.

Asumme kaupungissa, joten kettuja ja supia ei pitäisi liiemmin lähistöllä liikuskella. Tosin mistä sitä tietää. Muita koiria koiramme ei tapaile kuin satunnaisesti. Aiemmin kävimme enemmän koirapuistoissa mutta viime aikoina narttu on tullut vähän penseäksi muita koiria kohtaan.

Mistä voisi olla kyse?
silakka
 
Viestit: 2
Liittynyt: 22 Maalis 2009 11:14

Re: Miksi koiran korvista lähtee karva?

ViestiKirjoittaja tuijas » 25 Maalis 2009 11:29

Näin ihan keskustelemalla koiraa näkemättä voi esittää vain arvioita, mutta koska koiraasi syyhyttää, ei ulkoloisten mahdollisuutta ole poissuljettu. Esimerkiksi kapi voi aiheuttaa kutinaa ja karvanlähtöä korvien alueelta. Varatkaa aika eläinlääkärille, joka voi ottaa koirastanne raapenäytteen. Muista kuitenkin että raapenäytteestäkään ei aina saada kaikkia ulkoloisia selville. Joten ulkoloishäätö kapin varalta ei tekisi ainakaan haittaa.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa