Mainoksia

Koirani oudot "kohtaukset"

Koirani oudot "kohtaukset"

ViestiKirjoittaja kultakuono » 23 Maalis 2009 12:01

Hei!
Kultsullani (nyt 8v ja risat) on ollut 4 eriasteista "kohtausta". Ensimmäinen tuli 4/2006, toinen 10/2007, kolmas 2/2008 ja nyt viimeinen 3/2008.
Kohtauksissa koiran keho kramppaa, mutta koira on täysin tajuissaan ja reagoi nimeensä sekä käskyihin. Koiralla on ollut vuosia jo sidekudosvamma vasemmassa olkapään lihaksessa (nostaa välillä nestepattia siihen ja koira ontuu silloin sitä). Tosin tähän vammaan sai kortisonipiikin 2007 kesällä eikä sen jälkeen ole sitä aristellut tai ontunut.

Ensimmäinen kohtaus alkoi tassujen sivulle+liioitellun ylösnostelulla, samoin tein koira köyristi selkäänsä kuin sähisevä kissa samalla kääntyi mutkalle oikealle puolelle. Koko kohtaus kesti n. 1min, jonka jälkeen koira oli oma itsensä. Kohtauksen aikana koira siis reagoi koko ajan ja kuunteli kun sitä rauhoittelin. Tätä kohtausta ennen olin juuri trimmannut koiran.

Toisessa kohtauksessa koira oli makuulla odottamassa vuoroaan tokokentän laidalla. Huomasin kun vilkaisin koiraani että se ikäänkuin kaatuu oikealle, menin luokse ja samoin tein koira nousi ylös ja vasen tassu nousi sivulle ja ylös. Tämäkin kohtaus kesti n. 1min. Kävelytin koiraa vähän siinä kun pahi kramppi oli mennyt ohi, niin nosteli alkuun takatassuja oudosti. Mutta pian tämän jälkeen koira oli taas aivan normaali oma itsensä.

Kolmas kohtaus tuli kun olimme kävelleet n. 4km matkan kylään ja koira makasi sohvalla. Koiran heijasi päätään ja oli taas kuin kaatuvinaan oikealle. Menin luokse ja samalla vas. etunen nousi ilmaan niin paljon kuin vain pääsi koiran "alla" nousemaan. Pyysin koiran lattialle -> tuli -> samoin tein "tassutteli" (nosteli etusiaan) ja kuono alkoi nousta kohti kattoa. Koiran pyysin makuulle -> meni ja vielä siinäkin vähän päätä veti ylöspäin. Tämäkään ei kestänyt kuin n. 1-2min. koira oli normaali kohtauksen jälkeen.

Neljäs "kohtaus" (lievin kaikista)koiralla tuli tosiaan muutama päivä sitten. Koiralta ikään kuin hävisi tunto takajaloista, eli pystyi kyllä seisomaan, mutta nosteli ja "tunnusteli" takajalkojaan. (oliko jalat vain puutuneet?) Tämä oli nopeasti ohi kuitenkin.

Pari ihmistä on nähnyt jonkun kohtauksista ja sanoivat että olisi epileptisia kohtauksia, tosin erittäin lieviä sellaisia. Eläinfysioterapeutti kävi hieromassa / käsittelemässä koiran ekan kerran joulukuussa. Silloin kerroin näistä jo olleista kohtauksista, niin hänen mielipiteensä oli että voisi olla myös kipukohtauksia.
Koirallani on nyt ollut parin viime vuoden aikana ajottain selkä jumissa (voisi kuulemma johtua tuosta sidekudosvammasta -> liikeradat ei enää puhtaita, kun koira varoo etustaan -> josta sit seuraa selän jumiutuminen) ja nyt kun ajan kanssa on miettinyt niin nämä kohtaukset on tulleet yleensä silloin kun koiral on ollut kipeimillään. Voisiko olla kipukohtauksia? Vai onko epilepsiaa? Millä tavalla esim. epilepsiaa voi tutkia vai voiko sitä?
kultakuono
 
Viestit: 3
Liittynyt: 23 Maalis 2009 11:28

Re: Koirani oudot "kohtaukset"

ViestiKirjoittaja tuijas » 25 Maalis 2009 11:13

Koirasi tulisi viedä eläinlääkärille kohtausten syyn selvittämiseksi. Koirallesi tulisi tehdä yleistutkimus ja selkä tulisi tutkia, samoin ottaa verinäytteitä muiden kohtausta aiheuttavien syiden poissulkemiseksi. Epilepsiadiagnoosi tehdään useimmiten juuri poissulkemalla muut kohtauksia aiheuttavat sairaudet.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron