Mainoksia

Äkillinen kuolaaminen

Äkillinen kuolaaminen

ViestiKirjoittaja Jekku » 24 Maalis 2009 11:47

Hei,

2-vuotias beaglenarttuni alkoi toissapäivänä kuolata holtittomasti, ja kuolaaminen jatkuu yhä. Muuten koira vaikuttaa terveeltä; syö, juo ja tekee asiansa normaalisti, leikkii ja on normaalilla tavalla hellyydenkipeä. Kuolaa valuu sekä hereillä että nukkuessa, sohvalla ja sängyllä on isot lätäköt missä koira on maannut, ja jopa paikallaan istuessa siltä valuu kuolaa maahan lammikoiksi. Aikaisemmin se ei ole kuolannut ollenkaan.

Mistähän tämä mahtaa johtua? Oletan, että vaiva ei ole kovin hengenvaarallinen, kun koiran kunto on muuten niin hyvä, mutta missä vaiheessa sitä kannattaisi lähteä viemään näytille eläinlääkäriin - ja voiko tällaiselle kuolaamiselle ylipäätään tehdä mitään?

kyselee
Jekku
Jekku
 
Viestit: 2
Liittynyt: 24 Maalis 2009 11:39

Re: Äkillinen kuolaaminen

ViestiKirjoittaja Nor » 24 Maalis 2009 14:02

Koiran äkilliselle kuolaamiselle voi olla useita syitä kuten huonovointisuus, hammassärky, vierasesine hampaiden välissä/vatsassa, stressi, nielutulehdus tai sylkirauhastulehdus... En kuitenkaan usko että näistä on kyse, sillä etenkin nielu- tai sylkirauhastulehduksessa koira on yleensä kuumeinen eikö ruoka maistu.
Tiedätkö kuinka paljon koiranne saa B-vitamiinia? On todettu, että suuret B-vitamiiniannoksetkin voivat aiheuttaa liikakuolaamista.. Samanlaista aiheuttaa myös jokin koiran keholle vieras aine, joka joutuessaan koiran kehoon aiheuttaa "poistoreaktion" eli tässä tapauksessa kuolaamisen. Joskus taas kuolaamiselle ei löydetä mitään järkevää selitystä.

Kehotan soittamaan eläinlääkärille ja kysymään hänen mielipidettään. Koirasi on saattanut nielaista jonkin pienen vierasesineen, joka ei tässä tapauksessa aiheuta oksentelua/muita vatsavaivoja vaan ainoastaan kuolaamisen.

Suomen Villakoirayhdistyksen sivuilla oli ainakin seuraavanlainen stoori:

Ihana 4 kk musta toyvillakoiramme alkoi kuolaamaan toissapäivänä eli torstaina 15.3. En ensin ymmärtänyt, että miksi jalat olivat koko ajan kosteat, ennen kuin illalla myöhemmin huomasin, että koiran alaleuka on aivan märkä ja nukkuessaan kerällä jalkojensa päällä jalatkin kastuvat kuolasta. Nyt lauantaina 17.3. aamulla herätessään tassut ja alaleuka olivat jälleen aivan kuolan peitossa ja kuivahtanutta kuolaa oli alaleuan huulissa.
*
*
*
Toy-pentumme kuolaaminen johtui todennäköisimmin vieraan esineen nielemisestä. Koira oli nielaissut ulkona pikkusormen mittaisen kumihanskan riekaleen, josta pojat olivat tehneet ritsoja. Riekale tuli ulosteen mukana ulos, mutta suolisto meni sen verran sekaisin, että kuolaus jatkui vielä useana päivänä ulostulon jälkeenkin. Itse en osannut ollenkaan yhdistää kuolaamista em. asiaan, varsinkin kun kumi oli tullut ulosteen mkana pois jo useita päiviä oireiden jatkumisesta. Eläinlääkärin ohjeen mukaisesti annoin pennullemme Antepsin -nimistä apteekin käsikauppalääkettä ja kuolaminen loppui jo heti seuravana päivänä!
Nor
 
Viestit: 24
Liittynyt: 11 Tammi 2009 19:09
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Äkillinen kuolaaminen

ViestiKirjoittaja Jekku » 25 Maalis 2009 10:15

Juu, soitin eläinlääkäriin jo saman tien tilanteen huomattuani, mutta juuri koiran hyvän yleisvoinnin perusteella neuvottiin seuraamaan tilannetta ja palaamaan asiaan jos ei kuolaaminen hilliinny muutamassa päivässä.

Nyt vaikuttaa siltä, että valuminen on vähenemään päin, joten kuolaaminen voisi tosiaan johtua jostain tilapäisestä ruoansulatuselimistön ärtymisestä. Vitamiinin liikasaannista tuskin on kyse, sillä koira popsii ihan normaalia kuivapapanaa ja joskus kotiruokaa, eikä sille anneta lisäravinteita. Vierasesine voi hyvin tulla kyseeseen; koirallani on tapana haukata suuhunsa kaikenlaista "ihanaa" ulkoa aina kun silmä välttää. :-)
Jekku
 
Viestit: 2
Liittynyt: 24 Maalis 2009 11:39


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa