Mainoksia

pentu ripuloi ja laihtuu

pentu ripuloi ja laihtuu

ViestiKirjoittaja hmm » 27 Maalis 2009 14:02

Meidän 8vk ikäinen kultainen narttu ripuloi jo melkein toista viikkoa. Ell käyty ja ohjeet saatu vatsan rauhoittamiseksi+nestemäistä ravinnetta kunnes voi taas syödä, mutta nyt mietityttää mitä ripulin jälkeen? Painoa on nyt liian vähän, näkee päällepäinkin että on liian laiha, vinkkejä kaivataankin ruokintaan. Mitä riisi ja kana/seiti kuurin jälkeen jotta saadaan painoa kunnolla ylös?!
hmm
 
Viestit: 7
Liittynyt: 27 Maalis 2009 13:57

Re: pentu ripuloi ja laihtuu

ViestiKirjoittaja labbis » 27 Maalis 2009 16:00

Kannattaa antaa sitä penturuokaa mitä kasvattaja suositteli. Luovuttiko kasvattaja teille ripuloivan pennun "kuusiviikkoisena jos se nyt on 8 viikkoa ja ripuloinut teillä jo kaksi viikkoa." Luovutusikäkin on 7 viikkoa virallisesti. Edesvastuutonta ja laitonta luovuttaa pentua alle luovutusiän. Onkohan edes kunnolla vierotettu emästä.?
Selvisikö lmuuten ääkärillä ripulin syy?. Yksi mahdollisuus saattaa olla loiset eli yleensä suolinkaiset. Näyte kannattaa ottaa ulosteesta jos koko ajan on kuralla ja vaan laihtuu...
labbis
 
Viestit: 19
Liittynyt: 09 Joulu 2008 10:31

Re: pentu ripuloi ja laihtuu

ViestiKirjoittaja hmm » 27 Maalis 2009 19:26

Pentu luovutettiin meille kyllä yli 7 viikkoisena! ripuli johtuu ilmeisesti matokuurista. Muilla pennuilla sama ongelma, tosin mennyt ohi melkein heti "riisikuurilla", mutta meidän pallero on kehittänyt jonkinmoisen tulehduksen suolistoonsa siinä samalla. Näin siis el mukaan. Kasvattaja ollut mukavasti kyllä yhteydessä kaikkiin pentujensa ostajiin kun kuuli ongelmasta (pakko selventää, ettei kukaan kuvittele, että ostaisin "huonon pennun" tai että kasvattaja olisi jotenkin toiminut väärin) :)
hmm
 
Viestit: 7
Liittynyt: 27 Maalis 2009 13:57

Re: pentu ripuloi ja laihtuu

ViestiKirjoittaja labbis » 28 Maalis 2009 11:56

Hyvä kuulla. Eli nyt kun tiedät että johtui matolääkkeestä niin palaat rauhassa siihen ruokaan mitä on tottunut ennenkin syömään jos se oli pennulle sopivaa. Voit lisätä Tehobakt jauhetta tai Biobakt muutaman päivän ajan ruoka-annoksen joukkoon. Se auttaa suolistoa palautumaan normaalitilaan. "siis kyseessä on maitohappobakteeri" ei mitenkään vaarallista. Itse tuplaan jopa tuon purkissa annetun annoksen jos uloste on löysähköä vielä vesiripulinkin jälkeen. Käytä myös ensi kerralla jotain toista matolääkevalmistetta. Flubenol on ollut meillä labbiksilla hyvin siedetty.
Axilur ja Lopatol saattavat pistää herkän pennun vatsan tosiaan löysälle. Jotkut oksentavatkin tosi paljon.
Katso että pentusi saa tarpeeksi vettä koko ajan. Mikäli jatkuu tuo ripulointi tai uusii usein niin syy voi olla
suolinkaisissa tai sopimaton ruoka. Vilustuminenkin saattaa aiheuttaa pikkupennuilla ripulin. Tsemppiä paranemiseen ja kirjoittelehan miten teillä on toivuttu.
labbis
 
Viestit: 19
Liittynyt: 09 Joulu 2008 10:31

Kiitos vinkistä

ViestiKirjoittaja hmm » 28 Maalis 2009 17:53

Tänään ensimmäiset normaalin näköiset ulosteet! Riisi maistuu ja pentu heiluu pirteänä. Parempaan suuntaan siis ollaan menossa. Mietinkin onko koirille "gefilus" tuotteita... Kiitos vinkistä! Meillä matolääkkeenä oli Drontal, oli jollakin muillakin pennuilla kuulema pistänyt pakin sekaisin. Ajattelin kokeilla seuraavaksi Axiluria kun toimi meidän cockeri-vanhukselle pennusta asti hyvin.
hmm
 
Viestit: 7
Liittynyt: 27 Maalis 2009 13:57

ja jatkoa seuraa...

ViestiKirjoittaja hmm » 05 Huhti 2009 11:29

Nojoo, niin kauan oli vatsa hyvänä kun kesti e.l. määräämää lääkekuuria. Heti kuurin loputtua ripuli jatkui, nyt pentu syö maitohappopöpöjä ja omia poplojaan ja ripuli muuttunut enää löysäksi mahaksi ja ilmavaivoiksi. Happo kuuria kestänyt nyt 5päivää, pakkausselosteen maksimi ajan. Nyt mietityttääkin, uskallanko jatkaa vielä kuuria jotta maha saa rauhoittua rauhassa tai onko maitohapoissa jotain negatiivisia vaikutuksia suolistolle pidempään käytettynä? Kokemuksista olisi kiva kuulla.
hmm
 
Viestit: 7
Liittynyt: 27 Maalis 2009 13:57

Re: pentu ripuloi ja laihtuu

ViestiKirjoittaja tuijas » 06 Huhti 2009 11:03

Maitohappobakteerit eivät ole haitallisia ja niitä voi käyttää pidemmänkin aikaa. Joskus suuri määrä niitäkin voi aiheuttaa hieman löysyyttä ulosteeseen, mutta pääsääntöisesti maitohappobakteerien vaikutus on positiivinen suoliston toimintaan.
tuijas
 
Viestit: 780
Liittynyt: 26 Helmi 2008 20:21

lopputulos

ViestiKirjoittaja hmm » 11 Huhti 2009 14:11

Nyt pentu jo "hyvässä lihassa", vatsa on vuorotellen löysällä, vuorotellen normaali. Nyt ei enää maitohappoja popsita ja omat poplot on alkanu mennä kaupaksi. Elikkä meillä voidaan hyvin,

Kiitos vinkeistä ja ohjeista, ehti jo huoli tulla pienestä!
hmm
 
Viestit: 7
Liittynyt: 27 Maalis 2009 13:57


Paluu Kun koira sairastaa

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa